Eyalet çeşitleri Nep’i bu yıl piyasaya sürme yolunda | Bombay haberleri

EnondeR

New member
MUMBAI: Milli Eğitim Politikası (NUMARA YAPMAK) eyalet çapındaki üniversitelerde başlamış, Yüksek ve Teknik Eğitim Bölümü performanslarının yakın tarihli bir incelemesinde bulunmuştur.

gfx

Kamu, özel ve varsayılan üniversiteler dahil olmak üzere on üç üniversite, çok disiplinli eğitim için müfredat çerçeveleri oluşturmuştur. Bunların ezici bir çoğunluğu – 67 kişiden 57’si – Merkezin Akademik Kredi Bankası’na (ABC) kaydolarak gelecekteki kredi transferlerine izin verdi ve 12’si bazı programlarda birden fazla giriş ve çıkış seçeneği sağladı.
Eğitim uzmanları, aceleci giriş konusunda şüpheci, ancak devlet tüm üniversitelerden 2023’ten itibaren dört yıllık lisans derecesi vermelerini istedi.
Eyalet hükümeti, eyaletteki tüm üniversiteleri 21 temel sonuç alanına (KRA) göre derecelendirecek bir pano oluşturma sürecindedir. Karar yakın tarihli bir rektör yardımcıları ortak konseyinde alındı ve CM Yardımcısı tarafından açıklandı. Devendra Fadnavis. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversitelerin YEP uygulamasındaki ilerlemeyi izlemeleri için 16 Eylem Noktası sağlamıştır; devlet beş tane daha ekledi ve bunları KRA’lara dönüştürdü.
“Üniversitelerden ve kolejlerden aylık raporlar arıyoruz. Pano tamamlandığında, ilerlemeyi izlemek daha kolay olacaktır. Bir yetkili, özel, kendi kendini finanse eden üniversiteler bazı alanlarda iyi bir iş çıkarıyor” dedi. Eyalette 67 üniversite ve yaklaşık 4.500 kolej bulunmaktadır.
NMIMS Üniversitesi Rektör Magnificus Ramesh Bhat, 2023’ten itibaren seçilen akışlarda dört yıllık UG programını sunacaklarını söyledi. “Üç yıl sonra bir çıkış seçeneği sunulacak ve dördüncü yıl, öğrencilerin araştırma profilini güçlendirmeye odaklanacak. Şu anda kredi taşınabilirlik sürecini çözüyoruz, ”dedi Bhat.
Devlet üniversiteleri aşamalı olarak multidisipliner eğitimi uygulamaya başlamıştır. On üç üniversite ve 781 kurum bir çerçeve oluşturdu ve kolejler farklı alanlarda seçmeli dersler vermeye teşvik edilecek. Çoğu üniversite ABC’ye kaydolmuş olsa da, çalışmalar henüz başlamadı.
Maharashtra, yaklaşık 1.350 ile ülkedeki en fazla sayıda akredite kuruma sahiptir, ancak departman diğerlerinden de önümüzdeki altı ay içinde akredite olmalarını istedi.