Finalde çifte hata mı? Eleme sonrasında Siniaková, “Çok yazık, hâlâ baskı altındasınız” dedi.

uTKu

New member
Oldukça dengeli bir çiftler maçı neredeyse iki saat sürdü, detaylara göre karar verildi. Çekler açılış setinin sonunda bunlardan birini başaramadı: Siniaková 5:5’lik beraberlikte çift hata yaptı. Takım müsabakalarında ise çiftlerde maçlar avantajsız oynandığından temsilci kadınlar hemen görev yaptı.

“Bu hesaplamayla her top önemli ve her zaman baskı altındasınız. Şu anda çifte hatanın olması utanç vericiydi, aksi halde kötü servis yapmadım. Maalesef” diye açıkladı Siniaková.

Sahada öfkeyle raketini yere fırlattığında Çekler tüm setin 5:7’lik yenilgisini hemen kabul etmek zorunda kaldı.

İkinci sette bile mola şeklinde bir darbe yediler ama 3:4’lük skora hızlı bir şekilde karşılık verdiler, tutunmaya devam ettiler ve eşitliği bozmaya zorladılar. Ancak kısaltılan oyunda 2:2’lik skordan tek puan kaybettiler.

“İlk seti kaybettik ama savaşmaya devam ettik ve maçı tersine çevirebileceğimize inandık. Krejčíková, “Elit oyuncular buluştu, hepimiz iyi servis yaptık ve birkaç top kararlaştırıldı” dedi.

Kanadalı çift, daha önce Markéta Vondroušová ile iki saat boyunca mücadele etmesine rağmen çiftlerde enerji dolu olan solak Fernandez sayesinde kendi lehlerine belirleyici anlar elde etti. Tekler maçında kazandı ve böylece Kanada’ya 2:1 genel galibiyetle her iki puanı da kazandırdı.

BJK Kupası 2023

iDNES.cz eki

Siniaková, “Harika oynadı ve muhtemelen skor 1:1 olduğunda başlaması bekleniyordu,” diye hatırlattı Siniaková, Kanadalı kadınların zaten zaferden emin oldukları için çiftler grubunda her zaman onun yerini aldığını hatırlattı. “Benzer maçlarda daha önce oynamış bir rakibin de karşınıza çıkacağına hazırlıklı olursunuz. Bára’nın da iki maçı vardı.”

Krejčíková yarı finalin tamamına başladı ve açılış tekler maçında Marina Stakusicová’yı 6:2 ve 6:1 geride bıraktı. Ancak çiftlerden hemen sonra alınan kısmi zaferin sevincini pek hatırlamıyordu.

“Galibiyet benim için önemli, sadece toplam rakama sahip değiliz” diye özetledi. “Teklerde kazandım ama bu bir takım müsabakası olduğu için kazanamadık.”

Megagame için para topla