Friis'in asistanı Danimarkalı olacak. Sparta, Gothenburg'lu kel kafalı hulk ile görüşüyor

uTKu

New member
IFK Göteborg Cumartesi öğleden sonra Jens Berthel Askou'nun takımdan ayrılarak Sparta'ya gideceğini duyurdu. Sparta da müzakerelerle ilgili bilgileri doğruladı.

Berthel Askou kulübün internet sitesine “Burada olduğum için minnettarım” dedi. “İnanılmaz bir yıl oldu. Burada bir antrenör olarak çok şey öğrendim. Çek Cumhuriyeti'ne gitmek benim için temel bir karar. Sparta, IFK gibi büyük hedefleri olan büyük bir kulüp ve bu hoşuma gidiyor. Burada çalışmama izin verdiği için IFK'ya teşekkür etmek istiyorum.”

🔵
⚪
| Jens Berthel Askou, kontraktan mağlup oldu ve Sparta Prag'ı mağlup edene kadar devam etti.

Daha önce Blåvitt+ uygulamasından veya https://t.co/nnoigq364Q adresinden yararlandım.

#ifkgbg

15 Haziran 2024, 17:03, Gönderi Arşivlendi: 15 Haziran 2024, 15:08.

41 yaşındaki teknik adam geçen yazdan bu yana Göterborg'daydı, çok zor bir durumda takımı devraldı ancak ilkbahar-sonbahar sisteminde oynanan en yüksek İsveç müsabakasında takımı kurtardı. Bu yıl bile sezon ortasında takım hayatta kalma mücadelesi veriyor ancak Berthel Askou taraftarlar arasında son derece popüler ve kulüp onun çalışmalarını takdir ediyor. Bu yüzden Sparta'ya gitme isteğini pek hoş karşılamadı.

Sparta, başarılı Brian Priske'nin kısa süre önce Feyenoord'a gitmesinin ardından yeni bir teknik direktör kadrosu oluşturuyor. Lars Friis asistanlıktan terfi ettirildi, bu yüzden onun yerini Berthel Askou almalı.

Kel dev, Friis'i iyi tanıyor ve aynı zamanda Sparta'da devam etmesi gereken kondisyon şefi Christian Clarup'u da tanıyor, ancak Priske onu Hollanda'ya yanında götürmek istiyor.

Berthel Askou, Midtjylland'ın ünlü akademisinde büyümüş eski sağlam bir stoperdir. Danimarka Ligi'nde Silkeborg ve Esbjerg takımlarında oynadı ve sezonu Türkiye Kasımpaş'ta noktaladı. Millwall ve Norwich için ikinci en yüksek İngiliz yarışmasında oynadı. Esbjerg adına Avrupa Ligi'ndeki başlangıçları topladı.

Kariyerini ikinci lig Danimarka kulüpleri Skive ve Thisted'de asistan olarak sonlandırdı. 2017 yazından itibaren Vendsyssel FF'de asistan olarak çalıştı, bir yıl sonra takımı baş antrenör olarak devraldı ve kulübü Danimarka'nın en üst ligine taşıdı. 2019 baharında küme düştükten sonra Faroe Adaları'na gitti ve burada HB Tórshavn'da çalıştı.

Ocak 2021'den itibaren, küme düştüğü Danimarka birinci ligi Horsens'a liderlik etti, ancak sonraki sezon tekrar elit lige yükseldi. Talihsiz bir şekilde ikinci lige düştükten sonra geçen yıl İsveç'e gitti ve burada 2026'ya kadar sözleşmesi vardı.