Geri dönen Bohačík, unvanın Nymburk’a ait olduğunu, genç yaban domuzlarımızın olduğunu bildiriyor

EnondeR

New member
“Bu yılın motivasyonunun yıllar öncesine göre tamamen farklı bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Herkes unvanın Nymburk’a ait olduğunu düşünüyor. İlk günden itibaren bu hedefin önümüzde olduğu görülüyor ve bunu gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi. 31 yaşındaki kanat oyuncusu, mükemmel uzun mesafe şutuyla Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında tam zamanında geldi NBL’nin yaklaşan başlangıcı.

Nymburk’ta birincilikten başka bir şey almıyorsun yani?
Bunu söyleyebilirsin. Benim tanıdığım Nymburk her zaman şampiyonluk için oynayacak. Yani eğer bunu başaramazsak, kesinlikle bir başarısızlık olacaktır.

Nasıl bir Jaromír Bohačík yurt dışında üç yılın ardından geri döndü?
Kesinlikle daha deneyimliyim, muhtemelen diğer adamlardan daha fazlasını yaşadım. Ayrıca onlarla daha fazla iletişim kurmaya çalışıyorum çünkü bazen oyunun nasıl görünmesi gerektiğini bildiğimi düşünüyorum. Soru, bunu nasıl aldıklarıdır. (kahkahalar) Her neyse, bu üç yıl beni kesinlikle değiştirdi ve bunun iyiye mi yoksa kötüye mi gittiğini göreceğiz.

Nymburk’un kadrosundaki büyük değişiklikler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yeni kanımız var. Davut (Croach, basın sözcüsü) bana en yaşlı oyuncu olduğumu söyledi. Artık genç yaban domuzlarından oluşan bir ekibimiz var ve eğitim seansları da buna benziyor. Çek çocuklar kaldı, yeni biri geldi, Spencer (İsviçre), tam yerine oturdu ve bize çok yardımcı olacak. Ve takıma genç yabancılar da eklendi. Önceki yıllarda Nymburk’taki yabancılar kadar tecrübeleri olmayabilir ama çok yetenekliler. Ve hepsinden önemlisi çok aç. Takımın iyi kurulduğunu düşünüyorum. Sezonu gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.

Amerikalılarınızın güçlü yönlerini tanımlayabilir misiniz?
Oyun kurucumuz Ty (Gordon) kendisi çok dinamik bir oyuncu ve mükemmel bir şutör. Takım için oynamayı seviyor, nasıl organize edeceğini biliyor ama doğal bir golcü. Savunmada ayakları yeterince iyi olduğundan orada da sorun yaratabilir. Düğüm (Sukhmail Mathon) Kendisi son derece çalışkan bir oyuncu, mükemmel bir ribaund duygusu var. Thomas (Zil) Dörtlü olarak oynuyor ve atletik açıdan çok iyi donanıma sahip. Onu hâlâ Avrupa maçı konseptine sokmamız gerektiğini düşünüyorum ama çok iyi bir destek olacak.

Tam tersine iç sahadaki ilk maçında 41 yaşında kariyerine son veren kulüp efsanesi Petr Benda veda edecek.
Bunu sabırsızlıkla bekleyip beklemediğimi bilmiyorum. Péta kısaca Nymburk’tur. Kontrol paneline aittir. Elbette hepimiz onun bir gün sona ereceğinden, öyle görünmese de onun da bir insan olduğundan şüpheleniyorduk. Veda çok duygusal olacak.

Geçen sezon USK Prag’ı çalıştıran yeni teknik direktör Francesco Tabellini sizi nasıl etkiliyor?
Şimdiye kadar oynadığımdan farklı bir basketbol tarzı gerektiriyor. Umarım onun isteklerini yerine getirebilirim. Agresif bir savunmayla çok hızlı oynamayı seviyor ve buna göre kurulmuş bir takımımız var.

Önümüzdeki NBL sezonunda birden fazla takım arasındaki yakın mücadeleyi sabırsızlıkla mı bekliyorsunuz?
Bu iyi bir soru. Bunun cevabını öncelikle temel kısımdan sonra öğreneceğimizi düşünüyorum. Umarım ligde eşitlik olmaz ve geçen yıla göre tamamen farklı bir basketbol sergileriz.

Opava’nın şampiyonlarının ne kadar güçlü olacağını düşünüyorsunuz?
Çalışanlarının çoğunun bir arada kaldığını ve Šimon’dan iki büyük ve kaliteli çocuğu eklediklerini biliyoruz. (Puršla) ve Adam (Yaya). Tabii ki, takımın çekirdeğinin zaten belli bir yaşta olduğunu duydum, geçen yıl normal sezonda zirveyi geçtikleri bile söylendi, ancak tüm karşı çıkanlara bunun doğru olmadığını bir kez daha gösterdiler. Onlar lig şampiyonu ama dedikleri gibi, “Rüzgar en çok tepeden esiyor.” Bakalım nasıl halledecekler.

Sağlık sorunları nedeniyle milli takım yazını kaçırdığınız için pişman oldunuz mu?
Kesinlikle. Bamberg’de sezonun bitiminden sonra milli takıma katılma fikriyle çalıştım ancak ancak uzun süreli dinlenmeyle çözülebilecek iltihaplanma sorunlarım vardı. İyileşmiş olmama rağmen tekrara başlayabilmek için hazırlanmak için yeterli zamanım olmadı. Başarabileceğime inanıyordum ama hayır demek akıllıcaydı diye düşünüyorum.

Gelecek yılın başında EuroBasket 2025 elemeleri başlıyor, hâlâ temsil etmek istiyor musunuz?
Kesinlikle. Nymburk’un en yaşlısı olmama rağmen basketbolda önümde hâlâ uzun yıllar var. Temsil edip etmeyeceğimi düşünmek henüz gündemde değil. Hala temiz olduğumu düşünüyorum.