Gözyaşları ama aynı zamanda umut ve devam etme kararlılığı. Fakülte binası insanlar tarafından benimsendi

EnondeR

New member
Öğrenciler ve vyuujcch'un yanı sıra, çocuklu anneler ve yaşlılar da bu süreçte sıklıkla ortaya çıktı. Benim için eylem günü, kendimizin kırılmasına izin vermeyeceğimizin kanıtıdır. iDNES portalı için Sanat Fakültesi (FF Birleşik Krallık) öğrencisi Julie, bunun acı çeken ve acı çeken insanları desteklemek ve hepsini kapatma olasılığı ile ilgili olduğunu söyledi.

Fakültelerdeki tüm çocuklara, özellikle de ölenlere ve ailelerine destek ve dayanışma göstermeye çalıştım. Kendi kızım İngiltere İktisat Fakültesi'nde doktora yapıyor. Bunun tüm toplumu etkilediğini ve bundan kurtulamayacağımızı düşünüyorum. Ancak yürüyüşe katılan yüzlerce kişiye katkıda bulunan Marie Ranerov, her ritüelin önemli olduğunu ve birbirimize bağlı kalmamıza yardımcı olacağını söyledi.

Ancak pek çok öğrenci için durum o kadar vahim ki, törene bizzat katılamadıkları için aileleri onları temsil etti.

İngiltere Sanat Fakültesi öğrencisi Kateina, ilk olarak fakültenin güvenliğini, örneğin Din Bakanı Mikul Bek'in merkezde bahsettiği dışarıdaki büyük bagajların zarar görmesini merak etti. Güvenlik görevlisinin adına mutlu olurdum ve sonra görüşürüz, ama güzel olur diye değerlendirdi.

Yürüyüş öncesi halkın hareket ettiği, mumların söndürüldüğü Karolina binasının girişinde çiçekler, cenaze mesajları ve fotoğraflar bulunuyor. Mumlar Cuma sabahı şehirden toplanmalı ve aynı zamanda FF UK'deki trajedinin kalıcı bir hatırlatıcısı haline gelmeli.

Çanlar çaldı, sembolik ateş yakıldı

Charles Üniversitesi rektörü Milena Krlkov, geçit töreni öncesinde kalabalığa konuşma yaptı.

Konuşmasında şu anda hangi çarkın işleyişine yardımcı ve destek olacağını bilmenin önemine vurgu yaptı. Akademik camiamız yaralı ama kırılmadı. Krlkov, bunu birlikte aşacağımızı biliyorum, diye ekledi.

İktisat ve İşletme Fakültesi Dekanı Eva Lehekov ise konuşmasında, o günkü toplantıyı düzenleyen öğrenci derneklerinin yardımlarını takdir etti. Ona göre Aralık ayındaki olay üniversite dünyasına önemli bir ders verdi. Fakülteye Charles Üniversitesi ve akademik topluluğun arkalarında olduğunu bildirdi.

Örnek için teşekkürler: Berenika ejkov

29 Aralık 2023, 18:26 pspvek arşivlendi: 3 Ocak 2024, 16:43.

İlk tren saat 14.00'te Prag Meyve Pazarı'ndan ayrıldı. Rektör Krlkov ve diyakoz Lehekov, yüz organizatörle birlikte salondaydı ve birlikte ışıklı bir fener taşıdılar. Yürüyüş sessizce Uern Matka Bo'nun evinin önünden geçerek Celetná Caddesi, Staromstsk ve Kaprovy Caddesi'ne doğru ilerledi; burada süreç iki yola bölündü.

Kalabalık FF Birleşik Krallık'a vardığında sembolik olarak binayı kucakladı. İnsan vücudu birkaç nefeste etrafını sardı. İnsanlar duygulara yenik düşmemişti, bazıları ağlıyordu, bazıları ise taş gözlerle yere bakıyordu.

Pieta vatandaşları meydanı ve sokakları o kadar doldurdu ki, yoldaki trafiği bile durdurdu. Tramvaylar onlarca dakika çalışmadı.

Son olarak Rektör Krlkov ve dekan Lehekov, vekil öğrencilerle birlikte anma ateşini yaktı. Bunun yerine bir ay süreyle tutulacak. Aynı zamanda kilise çanları 14 dakika boyunca çaldı. Sembolik olarak, obt'tan fıçıdan sonra bir dakika çaldılar.

Ardından öğrenci korosu Rudolfinum merdivenlerinde bir performans sergiledi.

Aralık ayında FF UK'deki stelba 14 obt'ye sahipti. 25 kişinin daha akut tedaviye ihtiyacı vardı.