Gutka baronu ve diğer ikisi, Dawood İbrahim’e yardım etmekten 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı | Bombay haberleri

EnondeR

New member

MUMBAI: Gutka baronu JM Joshi, birlikte suçlanan Jamiruddin Ansari ve sanık Farukh Mansuri, kurulma sürecinde olan bir organize suç örgütünün parçası olmakla suçlandıkları bir davada hüküm giydiler. Karaçi’deki gutka üretim birimleri gangsterler için Davud İbrahim ve kardeşi Anees.
Üçlü, katı MCOCA kapsamındaki suçlardan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
2018’de Joshi ve Jamiruddin Ansari aleyhindeki suçlamaları hazırlarken, MCOCA Özel Mahkemesi ikilinin, şu anda merhum olan gutkabaron RM Dhariwal ve kaçan sanık Dawood Ibrahim Kaskar, Anees Ibrahim Kaskar, Abdul Antulay, Salim Shaikh ve Mohammed ile birlikte olduğunu söylemişti. Mansuri, komplonun bir parçasıydı.
Mahkeme, komplonun bir parçası olarak beş gutka paketleme makinesine ihtiyaç olduğuna karar verdi.
Mahkeme daha sonra Dhariwal ile bir mali anlaşmazlığın çözülmesinin bir sonucu olarak Joshi’nin fabrikayı çalışır duruma getirmek için makine kurmalarına yardım etme sorumluluğunu üstlendiğini söylemişti.
Mahkeme, diğer sanıklarla birlikte, Joshi’nin Hindistan’dan Dubai üzerinden Karaçi’ye Biju Kollacherry’yi kaçırdığını ve gizlenmesini ve hapsedilmesini kolaylaştırdığını söyledi.
Mahkeme, davalının, planlanan gutka fabrikası için 2.64 lakh Rs değerinde beş makineyi zorla satın alıp nakleterek ve bunları Dubai üzerinden Pakistan’a göndermek için tüm adımları atarak şikayetçiden şantaj yaptığını belirtmişti.
Mahkeme, “Dawood İbrahim liderliğindeki organize suç örgütünün üyeleri ve işbirlikçileri” olduklarını söyledi.