Hejková, USK Prag'ın basketbol oyuncularına liderlik etmeye devam edecek, ona Pavlík ve Bašta yardımcı olacak

EnondeR

New member
Jan Pavlík, Brno basketbolcularını yönetiyor.
| Fotoğraf: Jan Russnák / Basketbol Brno

“Yeni uygulama ekibindeki yetkinlikler, Nata Hejková'nın takımın baş antrenörü olmaya ve maçlarda takıma liderlik etmeye devam edeceği şekilde bölünecek. Antrenör pozisyonundaki Jan Pavlík, takımın antrenmanından ve erkek basketbolunun unsurlarının takımımızın oyununa dahil edilmesinden sorumlu olacak. Martin Bašta her ikisine de yardımcı antrenör rolüyle yardımcı olacak” dedi genel menajer Marek Kučera.

Yetmiş yaşındaki Hejková, Kasım 2012'den bu yana USK'nın teknik direktörlüğünü yapıyor ve üç yıl sonra onunla birlikte Euroleague'de zafere ulaştı. Geçtiğimiz sezon Praglı kadınlar Avrupa turnuvasını üçüncü sırada tamamlayarak Çek Ligi'nde 18., üst üste ise 14. şampiyonluğu elde etti. Finalde Žabin Brno ile sona eren 301 galibiyetlik rekor bir seriye imza attılar.

“Kadın basketbolunun bazı unsurlarda hala erkek basketboluna yakın olduğu açık ve bunu her zaman dikkate aldık ama onun da kendine has özellikleri var. Tüm uygulama ekibinin güzel bir işbirliği ile oyuncularımızı bir adım daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum” dedi Hejková.

Natália Hejková USK Prag'ın teknik direktörü olarak

Kırk altı yaşındaki Pavlík, oyunculuk kariyerinin ardından Macar Paks'ın baş antrenörü ve menajeri olarak çalıştı. Geçtiğimiz sezon Brno erkek takımında yardımcı antrenör ve kulübün B takımının baş antrenörü olarak görev yaptı.

“ZVVZ USK Praha gibi başarılı bir kulübe antrenör olarak katılma fırsatını çok takdir ediyorum. Pavlík, “Kulübün gelecek sezonda hem sonuçlar hem de oyuncuların basketbol gelişimi açısından tüm spor hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için her şeyi yapacağım” dedi.

Opava'daki maç sırasında USK Prag'ın teknik kadrosu. Soldan sağa, yardımcılar Martin Bašta ve Jan Pospíšil ile baş antrenör Josh King.

Yeni asistan Bašta, USK Prag erkekler A takımında ve ayrıca genç takımda asistan olarak çalıştı. Ayrıca geçen yıl Çek takımının yedinci olduğu Avrupa Şampiyonası'nda milli takım antrenörü Romana Ptáčková'nın yardımcılığını yapmıştı.

“Bu kulübün bana verdiği tekliften dolayı son derece minnettarım. Bu kadar büyük, başarılı ve iddialı bir kulübün parçası olmak büyük bir onur ama aynı zamanda da büyük bir sorumluluk. İşe başlayıp işleri yoluna koymak için sabırsızlanıyorum” dedi Bašta.