MUMBAI: İnsanlar için daha mutlu bir tatili ne yapabilir? trans kişilerMaharashtra hükümeti Pazartesi günü Bombay yüksek mahkemesine bir bildiri yayınlayacağını bildirdi. hükümet kararı (GR) erkek ve kadın başvuru sahiplerine ek olarak, tüm devlet istihdamı ve eğitim kayıtlarında trans kişiler için üçüncü bir sayaç sağlamak.
Maharashtra’dan Baş Yargıç Vekili SV Gangapurwala ve Yargıç Sandeep’in HK heyeti için Başsavcı Birendra Saraf, eyaletin ayrıca bir hafta içinde trans bireylere memur ve sürücü pozisyonları için fiziksel standartlar sağlayan polis işe alım kurallarında bir değişiklik yapacağını söyledi. Marne.
Saraf ayrıca yaptığı açıklamada, “Transseksüel İlkeler için bir hafta içinde bir komite kurulacak ve komite sekiz hafta veya iki ay içinde bir rapor sunacak” dedi.
SK, geçen yıl Vinayak Kashid tarafından sunulan ve devletin kamu işlerinde çalışan translar için bir politika oluşturma ve uygulama konusunda 2014’te dönüm noktası niteliğindeki bir Yüksek Mahkeme kararına uymasını talep eden bir dilekçeyi dinledi.
Kashid, transseksüel topluluk için iş ayırmak için MahaTransco’dan bir direktif istedi.
Dilekçe sahibi, 4 Mayıs’ta MahaTransco tarafından 170 boş pozisyon için Mühendis Yardımcısı (İletim) almak üzere yayınlanan bir ilanla karşılaştı, ancak bunun Yüksek Mahkeme’nin Ulusal Hukuk Hizmetleri Otoritesi – Birlik davası veya Hindistan’daki kararına aykırı olduğunu kaydetti. transseksüel topluluk için çeşitli haklar tanımıştı.
Yüksek Mahkeme, eyaletlere bazı hükümet koltuklarını trans bireyler için ayırma emri vermişti.
Trans topluluğu için herhangi bir çekince olmaksızın ve yetkililerden herhangi bir yanıt alınmaksızın, topluluğun temel haklarının ihlaline yönelik dilekçe SK’ye sunuldu.
Avukat Kranti LC tarafından sunulan dilekçe, ilk olarak geçen Haziran ayında dönemin Baş Yargıç Dipankar Datta ve Yargıç Amjad Sayed tarafından görüldü.
HC, Kashid’in işe alımda trans bireylere yönelik çekincelerle ilgili SC yönergelerini takip etmemesi nedeniyle utandığını kaydetti.
Maharashtra State Electricity Transmission Co.’da Yardımcı Mühendis (İletim) pozisyonu için işe alım Ltd. o sırada meşguldü.
Geçen Aralık ayında, HC eyaleti 9 Ocak 2023’e kadar bir yeminli beyanda bulunması için yönlendirmişti ve sosyal adalet departmanının baş sekreteri, Maharashtra Eyalet Elektrik İletim Şirketi Ltd’de (MSETCL) trans bireyler için rezervasyon politikası konusunda devletin tutumunu talep etmişti.
MahaTransco olarak da bilinen devlete ait elektrik şirketi, devletin düzenlemeler yapması gerektiğini ve trans bireylerin işe alınmasına ilişkin çekincenin eyalet hükümetinin konumuna bağlı olduğunu söyledi.
SK daha sonra eyaletten ilgili bölümün baş sekreterinden “olumlu bir beyan” ile pozisyonunu netleştirmesini istemişti.
Avukat Kranti, sınavın 29 Aralık 2022’de online olarak planlandığını, başvuru sahibi ve diğer transların çekinceyi alamamaları halinde iş imkanından mahrum kalacaklarını savunmuştu.
Geçen Aralık ayında, MSETCL’nin genel müdürü (HR), o sırada trans bireyler için herhangi bir anayasal veya yasal uyarı olmadığını, bu nedenle reddetme kararının yasa kapsamında olduğunu söylemişti.