İlerleme sadece bir adım uzaktaydı. Davis Kupası yolculuğunu çeyrek finalde sonlandırdı

uTKu

New member
Vbr kaptanı Jaroslava Navrtila ve Avustralyalılar böylece maçların dengesinde büyük bir boşluk yarattılar ve toplam maç sayısı içindeki tek mağlubiyeti kazandılar.

Leheka, Pavlsek vs. Ebden, Purcell

Kurtarma ekibinden rapor

Nadji, ilk tekler maçında takımın ilerlemesine yardımcı oldu, çünkü Leheka öne geçmeyi başaramadı ve Pavlski ile birlikte, çiftlerde 4:6 ve 5:7’lik kararları kaybeden Matthew Ebden ve Max Purcell’e bir adım bile atamadı.

Çek ikilisi ilk olarak, örneğin Wimbledon turnuvasını birlikte domine eden Avustralyalılara karşı mücadele etti, başından beri mücadele ettiler, ancak Pavlsko’nun 3:3’lük galibiyetindeki zavallı deliklerin bedelini ödediler. Ebden ve Purcell 4:3 öne geçtiler ve yüksek kaliteli hizmetleri bozulamadı. Bu nedenle ilk seti 37 dakikada nispeten rahat aldılar.

Leheka ve Pavlsk ikinci sette de denediler ama ara verme şansları olmadı. Aksine, şeytanın uzmanı Pavlska’ya göre Avustralyalı oyuncuyu tekrar çaldılar ve 6:5’lik skorla takımlarının ilerlemesi için mücadele edebilirlerdi. Bir bakış açısıyla, sonunda karanlıkta ilerleme hayallerini kurtarmayı başardılar.

Beşinci yarı finalde Avustralya, Salı günü Kanada’nın savunma şampiyonunu eşitlik bozmada bile mağlup eden son derece rekabetçi Finlandiya’ya karşı oynayacak. Şampiyonluk mücadelesi Pazar günü Mlaga’daki programda yer alacak.

Leheka umut verici liderlikten etkilenmedi

Lehek, bu yıl Meksika’nın Acapulco kentinde ptistoveka’yı fetheden de Minaur ile hiç oynamadı ve onu dikenlerden tanıyorum. Sonunda umut verici bir başlangıcın ardından 6:4, 6:7 (2:7) ve 5:7 düştü. esk hr ikinci setin sonunu, ruhu ona ihanet ettiğinde kaldıramadı.

Ji Leheka vs. Alex de Minaur

Detaylı rapor

İlk sette her iki rakip de 10 maç boyunca uzun süre mücadele etti. Çizgiye harika bir ters vuruşla kazandığı 3:2’lik mola sayesinde bu noktaya ulaştı. Avustralyalı, de Minaur’un köstebek olduğu birçok yerel delikten muzdaripti.

Üstelik yanlış bir karar vereceğinden emin olduğunda fikrini değiştirip yemek isteyemiyordu. Çek maçında tempo bozulursa kaliteli bir ilk servis atarak kendine yardım etti. İlk sette 16 basit hata yapmasına rağmen 12 dakikalık oyundan ilk setin galibi olarak çıktı.

Ji Leheka, İspanya’nın Mlaga kentinde düzenlenen Davis Kupası çeyrek finalini iyi bir şekilde tamamladı.

İkinci sette Leheka, Soupee’nin servisini 2:1 kazanarak devre arasına iki maçlık bir üstünlük sağladı. Ancak daha sonra her ikisinin de kendilerini bağlamasına izin verdiği birçok baskının üstesinden gelmek zorunda kaldı. Sekizinci maçta, 5:4’te Leheka’nın beraberliği bozduğu ancak de Minaur’un eşitliği sağladığı kırılma noktalarından kaçınmayı başardı.

Vtzi için belirleyici faktör eşitlik bozmaydı. Avustralyalı oyuncu bu maçta fevkalade hile yaptı ve Çek maçına tek bir kaybetme şansı bile vermedi. 7:2 üstünlük sağladı ve skor setine geri gönderdi.

Alex de Minaur dönemi

Nabit de Minaur, Çek Cumhuriyeti maçındaki ilk servisini hızla kullandı ve sahayı domine etti. Her ne kadar Leheka kaybettiği kaldıracı geri alıp moladan sonra inatçı bir katille yatsa da, 3:2’lik dönüşte 40:0 öne geçti. Avustralyalı oyuncu on birinci maçta yine molaya ulaştı.

Kısa bir aradan sonra Leheka’yı baştan çıkarmaya çalıştı ve Leheka’yı yeniden dramatize etmeye çalışırken de Minaur çılgına döndü ve yapamadı. Bu işi seviyorum, asla pes etmeyeceğim. Avustralyalı oyuncu sahadaki bir röportajda, ikinci setin sonunda atmosferin benim lehime değiştiğini ve ben de bundan faydalandığımı söyledi.

Çiftler maçında Mach puanı kazandı

Mach, düelloya yakın zamanda yapılan bir yarışma turuyla güçlenerek girdi; bu sırada rakiplerden iki şampiyonluk ve güçlü yarışmalardan değerli kafa derileri topladı. Thompson’a karşı şimdiye kadarki tek önemli sakatlığı kaybetti.

Ancak hızlı kortta harika bir performans sergiledikten sonra, dünya sıralamasında kendisinden 22 sıra önde olan Avustralyalı Soupee’yi 6:4 ve 7:5’lik skorlarla yenerek intikamı tamamladı.

Mach’a karşı Thompson

Kurtarma ekibinden rapor

Yükselişte Mach, dövüş performansının ardından umut verici bir 5:4 ile beş ara vererek dokuzuncu oyunun ikinci setini kazandı. Pestoe şu servisi yaptırdı, molayı tekrar kazandı ve tekrar kazanmaya çalıştı. Bu sefer dua etmedi ve iki saat sonra zaferin sevincini yaşadı.

Ne yazık ki başlangıca dönmeyi başaramadım ama mücadele ettiğim ve daha iyisini başarabildiğim için mutluyum. Sezon sonu hastalık nedeniyle pek iyi değildi, bugün de görülüyordu, çok fazla güç yoktu. Bana göre Davis Cup’ın en zor maçlarından biriydi, maçı T Sport kameraları önünde değerlendirdi ve bu da maçtaki tekler dengesini 7:1’e çıkardı.

Tom

İkinci sette her iki tenis oyuncusu da ilk sette olduğu gibi kaleye doğru ilerledi, Mach daha fazla zorlamasız hata kaydetti. Tam tersine, Avustralyalının onu ne kadar yendiği değil, her iki sette de Thompson’ı daha fazla tekme atmaya zorladı.

İlk sette beraberlik ilk maçta belli oldu. Mach, uzun yarışlarda daha fazla cesaret ve özgüven sergileyince ikinci yarıda ara verdi. Daha sonra hizmeti sırasında kalp atış hızının arttığını hissettiğinde ara vermek zorunda kaldı.

Bu bana iki kez oluyor, özellikle de fiziksel olarak tam zamanlı olmadığımda. Hiçbir şey olmadığını biliyordum, kalbim tekledi, diye açıkladı.

Kısa mola Mach’ın ritmini bozmadı, yerini korudu ve Thompson’ın kırılma noktasına gitmesine izin vermedi. Sm kendini geliştirdi ve 5:2 yaptı, Avustralyalı oyuncuyu önce iki kez muhteşem bir şekilde fırlattı ve ardından onu hata yapmaya zorladı. Hileyi kullanmasa da ilk servis sayesinde iki kırma tehdidini savuşturdu ve skoru 5:3’e çıkardı. Çorbamı attıktan sonra ilk sette ustalaştı ve mükemmel performansını sürdürdüğü için ikinci seti de kazandı.

Meslektaşları çantayı hesaba katmadığı için çeyrek finalde takımın kazandığı tek kişi Machv oldu.

Finla’nın tenis turnuvası Davis oyunu Mlaze

kasırga

esko – Avustralya 1:2
Mak -Thompson 6-4, 7-5
Hafif – Minaur 6:4, 6:7 (2:7), 5:7
Sakin ol, Pavlsek – Ebden, Purcell 4-6, 5-7