İlerleme ve Cenevre’den hoş bir sürpriz. Sadece sahte düdük, Köstl sinirlendi

uTKu

New member
Bu ses tribünlerde defalarca yankılanarak oyuncuların ve seyircilerin kafasını karıştırdı, bu nedenle ikinci yarının başında spiker hem Rusça hem de İngilizce olarak şunları vurguladı: “Lütfen bunu kullanmaktan kaçının!”

“Oyuncuları her türlü durumu sonuna kadar oynamaları konusunda uyardık ancak yine de hoş olmayan çarpışma ve olası yaralanma riski var. Aynı zamanda hakem ilk seferde bunu fark etmedi bile. Daha ilk golümüzden önce düdüğün çalındığını ve bunun rakibe zarar verebileceğini düşünüyorum. Kendimi bilmiyorum, hâlâ hedeflere bakmam gerekiyor,” diye düşündü Köstl.

Seni çok mu rahatsız etti?
Dünyada daha kötü şeyler de var ve bu kesinlikle oyuncuların atak ya da savunma yapmasını engellemiyor. Ama aynı zamanda hoş da değil.

Zorlukla kazanılmış bir zafer sizi oyuna getirebilir.
Çok iyi girdiğimiz ve fırsatlar yarattığımız zorlu bir maç. Ama biri hariç hepsini dönüştürmedik. Rakip ise devrede yaptığımız gereksiz faulün ardından bizi sarsan cezayı verdi. İkinci yarının sonunda yine gol yedik.

Oyuna geri dönmeniz biraz zaman aldı. Neden?
Bir iki durumuyla şansa ulaşmak için çalışırken zor zamanlar geçirdik. Zaten sonumuz da pek iyi olmadı. Neyse ki Zafeiris doğrudan şutla eşitliği sağladı. Belki üç yıl sonra benzer bir noktadan hedefe ulaştık…

Yedek oyuncu Tijani son dakikada penaltıyı kullandığında ne düşündünüz?
Üssünde oynayan çocuklar belirlendi. Ancak o anda kendine inanan birinin kazmaya gitmesi önemliydi. Biz buna yedek kulübesinden müdahale etmek istemedik.

Evde televizyonda maç izleyen koç Trpišovský ile nasıl iletişim kurdunuz?
Bundan korkuyorduk ama bağlantı sorunsuz çalıştı. Devre arası hakkında konuştuk, bize bazı gözlemler gönderdi, ikinci yarıda yedek kulübesindeki oyuncular da onunla iletişim kurdu. Zaten daha belirgin bir şekilde işin içindeydi, mesela oyuncu değişikliğiyle uğraştık.

İlk gol öncesinde faul yapan ve ardından ilk yedek oyuncu olan Dumitrescu, Roma maçından bu yana ilk kez oyuna başladı. Performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Özellikle sarı kart nedeniyle onu değiştirdik. Aksi takdirde, gol yemeden önceki bir durum hariç, geride nispeten sorumlu bir şekilde oynadı. Ayrıca, örneğin daha erken merkezlenebildiği bir an olmasına rağmen, ön tarafta belirli bir kalite sundu. Ancak uzun süre oynamadığı için iyi iş çıkardı.

Bahar Avrupa Ligi’ne yükseleceğiniz ve son turdan önce iki puan önde olacağınız kesin. AS Roma’nın kaybetmesine şaşırdınız mı?
Şaşırtıcıydı. Ve hoş bir sürprizdi. Ancak son tura kadar birincilik mücadelesi devam edecek. Kendi sahamızda kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü bir başarı olurdu.

Doğrudan 16. tura çıkacaksınız.
Ve ilk defa birinci sıradan pınara doğru ilerleyecektik. Bana göre Avrupa Ligi’nde son 16 turu, Çek gerçekliği açısından hala olağanüstü bir şey, ancak bu henüz cebimizde değil. Tıklım tıklım dolu bir Cennetin önünde, iki ön turdan geçen bir Avrupa yolculuğunun doruk noktası olacak. Başarılı olacağına inanıyorum.