Jaroušek, Jágr’dan rahatsızdı: Jarda hokey sopalarımı aldı, Jaroušek’in sopalarda olduğunu söylüyorlar

EnondeR

New member
Kadro senin için dağıldı, nasıl karşıladın?
Cuma günkü antrenmanda replikleri zaten biliyorduk ancak daha sonra Klepiš’in (ceza nedeniyle) orada olmayacağını öğrendik. Maça geldik ve durum biraz farklıydı. Buna bakamayız, elimizdekiyle oynamak zorundayız.

Jágr’ın yanındaki ikinci saldırıda sana yardımcı oldu.
Eğer biri bana bunu on beş yıl önce, Jarda’nın en sevdiğim oyuncu olduğunu söyleseydi, inanmazdım. Bu beni sevindirdi, dördüncü dizilişten merkezden kanada geçtim ki bu benim için daha doğal. İyi bir oyun oynadığımızı, iyi oyuncu değişiklikleri yaptığımızı düşünüyorum. Ayrıca Jarda hokey sopalarımla oynuyor, dolayısıyla aralarında bir kimya var.

Neden bunları ona ödünç verdin?
Ben bunları ona ödünç vermedim. Bir gün geldi ve hokey sopalarımı aldı. İtiraz etmedim. Hokey sopalarımla oynaması benim için bir onurdur.

Sana ve Jágr’a yetecek kadar paran var mı?
Sadece sezon başında birçoğu sipariş edilmişti. Ama gol atamadım, biraz üzüldüm ve sopaları değiştirmek istedim. Bana bol miktarda bulunduğunu ve daha fazla satın almama gerek olmadığını söylediler. Artık bir tane daha sipariş etme zamanım gelmiş olabilir. Eğer Jarda hepsini alırsa… Çok memnun olur, sanırım hepsini ona bırakacağım.

Herhangi bir konuda özeller mi?
Esas olarak Jarůšek’in özel bir adı vardır. Böylece Jaroušek’in orada olduğunu ve onun olduğunu kabul etti. Hokey sopalarını iyi bir şekilde bir araya getirdim, bu yüzden muhtemelen onları beğendi.

Protesto etmedin mi?
Hatta itiraz edersem beni kovabilir ve yine de onları alabilir. Bu yüzden itiraz etmedim, onayladım ve bunları aldığı için ona yavaş yavaş teşekkür ettim. Ve onlarla oynadığı için mutluyum.

Kladnolu hücum oyuncusu Jaromír Jágr (sağda), Brno’dan Jan Ščotka ile kale direğinde savaşıyor.

Hokey sopalarını elinden almak istemedin mi?
Bunu yapmama izin vermezdim, muhtemelen işe yaramazdı.

Jagr’ın dört maçta dört asisti var. Performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Jarda hala geçerli, diski oynayabilir, hücum bölgesinde tutabilir, dağıtabilir. Hala içinde bu var. Yıllarına şapka çıkarılır. Bir sebepten dolayı dünyanın en iyi oyuncusuydu. Unutulmadı, bisiklete binmek gibi.

Kalenin yanında parantez içinde Jágr olacak şekilde Jarůšek’in yazılması ne kadar gurur verici?
Bir gün çocuklara anlatırsam çok güzel olacak. Özellikle de benim en sevdiğim oyuncuyken. Yanında posterlerim vardı.

Sezonun ilk golünden sonra ne kadar rahatladınız? Özellikle memleketi Brno’ya karşı düştüğünde.
Benim durumumda bunu kime karşı koyduğumun önemi yoktu. Maalesef kafamda vardı. İyi bir performans sergilemedim, kadroda başarısız oldum, fazla oynamadım. Oraya düştüğüne çok sevindim, umarım şanssızlığı bozmuşumdur.

28 maçtır gol yemeden nasıl başa çıktınız?
Aklımı kaybetmedim çünkü çelişkili bir şekilde antrenmanlarda iyi iş çıkardım, iyi oynadım, gol attım. Herkes bana bunun kesinlikle geleceğine dair güvence verdi. Ama maç oynandı ve ne yazık ki hiçbir şey olmadı. Bugün çok şükür golü attım, Jarda benim için güzel bir kayıt yaptı. İnşallah hem yeni yıl hem de tüm yıl için geçerli olur ve orada da düşmeye başlar.

Kladno hokey oyuncuları golün sevincini yaşadı.

Diski çok güzel bir şekilde çemberin dışına fırlattın, hala bir şut atan kişinin özgüvenine sahip görünüyorsun.
Her zaman böyleydi ama bu yıl gerçekten büyüleyiciydi. Umarım kırmışımdır. Sezon başından beri şanslarım vardı, maalesef olmadı, sonra şansım kalmadı. Antrenmanlarda yüzde 120 çalıştım, gol attım, yine her şeyin yolunda olduğunu kendime söyledim. Ama değildi. Uzatma olması çok kötüydü, diski betonun üzerine kaldırmak istedim ama çok yaklaşmıştım.

Brno karşısında 24. saniyede bir gol attınız ve sakatlanan kaleci Brízgal’i kaybettiniz, üstelik dörde de çıktınız. nasıldın
Başlangıçta her şey dağıldı ama biz bunun başlangıç olduğunu düşündük, hâlâ üç tam dönemimiz var. Maalesef 3-1 öndeyken ikinci yarıda başarısız olduk. Maçtan önce bir puan alabilirdik ama sonuçta bu yeterli değil, bizim durumumuzda iki ya da üç puana ihtiyacımız var. Özellikle de iki maçta on iki gol atmışken.

Kuyruklu yıldız 14 saniye içinde eşitlendi. Ne oldu?
Ne olduğunu bilmiyorum. Her zaman bir gol atıyoruz, sonra düşüyor. Bundan kaçınmalıyız. Bir yandan 0:3’ten çıkarabiliriz, diğer yandan kazandığımız maçı da bozabiliriz.

Sezonun en yüksek katılımıyla yaklaşık 5 bin seyirci geldi. Hayranlarınız nasıl hissettiniz??
Kredi onlara gitti, bizi ileri götürdüler, onlar bizim altıncı adamımızdı. Gerçekten takdir ediyoruz, çok mutluyuz, umarım devam ederler. Onlara ihtiyacımız var. Onları ancak bir dahaki sefere performanslarımızla gelmeye ikna edebiliriz, bu yüzden çok çalışmalıyız.