JNU doçenti çete saldırısını iddia etti, öğretmenlerin cesedi harekete geçilmesini talep ediyor | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: A Jawaharlal Nehru Üniversitesi (JNU) Doçent Doktor Saitya Brata Das Salı günü, geçen hafta RK Puram Marg yakınlarında altı ila yedi kişilik bir çete tarafından “saldırıya uğradığını” iddia etti. Dr. İngiliz Araştırmaları Merkezi’nde öğretim görevlisi olan Das, şuraya şikayette bulundu: Vasant Kunj Polis Karakolu.
Üst düzey bir polis memuru, “Şikayeti aldık ve konuyu araştırıyoruz” dedi.
İddia edilen olaya yanıt olarak, üniversite öğretim kadrosu Jawaharlal Nehru Üniversitesi (JNU) hükümetinden Das’a tüm desteği vermesini ve suç çetesine karşı harekete geçmesi için Delhi Polisine aktif olarak baskı yapmasını talep etti.
Das, olayı PTI’ye anlattı ve 14 Ocak Cumartesi öğleden sonra (14 Ocak) RK Puram’da bir trafik ışığında bir motosikletin arabasına arkadan çarptığını ve hemen etrafının altı ila yedi kişilik bir grup tarafından sarıldığını söyledi.
“Dan geldim DPS RK Puram Açık Pala Marg ve saat 15:20 civarında Vasant Vihar’da (Vasant Vihar deposundaki üst geçidin altında) kırmızı ışıkta durdu. Bir motosiklet aniden arkadan arabama çarptı ve bir adamın yere düştüğünü gördüm” dedi.
“Kırmızı ışıkta giderken motosikletin araca çarptığını görünce şok oldum. Birdenbire altı kişi daha arabamın etrafını sardı, arabadan inmemi istedi ve para istedi. Sahte olayı hemen hatırladım. JNU’daki meslektaşımla kaza olayı Sharad Bhaviskar birkaç ay önce.
“Yeşil sinyali beklemedim ve hemen hızla sürdüm ve JNU’ya girdim. Gardiyanlara polisi aramalarını söylemek için ana girişte durdum” diye ekledi.
Das, geçen Haziran ayında bir trafik münakaşasının ardından bir grup insan tarafından saatlerce rehin tutulduğu ve fiziksel saldırıya, tehditlere ve şantajlara maruz kaldığı bildirilen JNU yardımcı doçent Sharad Bhaviskar’ın karıştığı bir olaya atıfta bulunuyordu.
Das ayrıca, çetenin onu üniversitenin Kuzey Kapısına kadar takip ettiğini ve JNU güvenliğinin huzurunda onu dışarı çıkarmak için arabasının etrafını sardığını iddia etti.
Arabayı tekmelemeye devam ettiler ve onu ateşe vermekle tehdit ettiler.
Das, çetenin telefon numarasını JNU güvenliğinden aldığını ve gecenin geri kalanında onu tehdit ve şantaj talepleriyle taciz ettiğini söyledi.
Salı günü bir açıklama yapan Jawaharlal Nehru Üniversitesi Öğretmenler Derneği (JNUTA), Delhi’deki hukuk ve düzenin durumu karşısında tamamen dehşete düştüğünü söyledi.
Öğretim heyeti, “Tüm JNU topluluğu, bu yoğun travmatik deneyime katlanan ve bu kısır ve kasıtlı saldırı karşısında korku ve öfkesini paylaşan Dr. Saitya Brata Das ile tam dayanışma içindedir.”
“JNUTA, üst düzey üniversite yönetiminden Dr. Saitya Brata Das’a tam destek vermesini ve bu saldırının arkasındaki suç çetesine karşı önlem alınmasını sağlamak için Delhi Polisine aktif olarak baskı yapmasını talep ediyor.”
(PTI girişleri ile)