Karnataka: 2 doktor yeni doğan bebeğin babasından rüşvet istedi | Bangalore haberleri

araru

New member
BENGALURU: Hastanede doğum yapan bir kadını kovmak için 6.000 Rs rüşvet talep eden iki kadın doktorun video klibi Cumartesi günü viral oldu ve hükümeti utandırdı. Netizenler, fakir hastaları kovaladıkları için doktorları azarlarken, sağlık departmanı ikiliyi askıya alarak hasar kontrolü yapmaya başladı.
Olay, Ramanagara ilçesine bağlı Bidadi’deki toplum sağlığı merkezinde meydana geldi ve açığa alınan iki ebe tutuklandı. Dr. Shashikala ve Dr.Aishwarya.
İlk raporlara göre doktorlar, bir konfeksiyon fabrikasında işçi olan Manjunath ve hamile eşi Roopa’nın geçen hafta hastaneye kaldırıldığında ondan para talep etmişti. Bebeği doğurdu ve çift, yeni doğan bebekle eve gitmeye hazırdı. Manjunath iki doktora yaklaştı ve 2.000 Rs teklif etti.
Gizlice filme alınan video, Manjunath’ın Dr. Shashikala ile tanıştığını ve ona “Bir hazır giyim fabrikasında çalışıyorum ve yine de maaşımı alıyorum, çok fazla param var … lütfen al” dediğini gösteriyor. Doktor reddeder ve cevap verir, “Bu beyefendiye verilmelidir. Hanımefendi ve ücretimi ne zaman vereceksiniz? Parayı herkese dağıtmalıyım, bana verdiğiniz 2.000 Rs’den kime vereceğim. 2.000 Rs vermelisiniz” benim için 2.000 Rs ve onun için 2.000 Rs.”
Manjunath içinde bulunduğu kötü durumu açıklayıp miktarı almasını istediğinde, Dr. Aishwarya müdahale eder ve “Sizin için kabul edersek, departmandaki herkes aynı taleple gelir. Kısmi olamayız.” Manjunath, yalnızca çok fazla parası olduğunu ve kalan miktarı bir sonraki hastane ziyaretinde ödemeyi teklif ettiğini söyledi.
Video klip internette yayıldığında, netizenlerden kısa yorumlar geldi ve bunların çoğu, onları koruyan doktorlara ve siyasi patronlara sert bir baskı uyguladı. Ramanagara Bölge Sağlık Memuru Kantharaju iki doktorun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını söyledi.
Sağlık Bakanı K Sudhakar, tıp kardeşliğinin birkaç doktor tarafından lekelenmesinin üzücü olduğunu söyledi.