Karnataka HC, ABD dergisiyle ticari marka anlaşmazlığında yönetim okulu için yardım | Bangalore haberleri

araru

New member
BENGALURU: Bengaluru’daki Vogue Yönetim Enstitüsü için büyük bir rahatlama olarak, yüksek mahkeme bir şehir mahkemesi tarafından verilen ‘Vogue’ kelimesinin kullanımını kalıcı olarak yasaklayan bir kararı bozdu.
Söz konusu tedbir kararı, moda ve yaşam tarzı dergisi Vogue’un yayıncısı ABD’li Advance Magazine Publishers Inc. tarafından ticari marka anlaşmazlığı iddiasıyla açılan bir davaya dayanarak Bengaluru şehrinin sekizinci hukuk mahkemesi tarafından 25 Eylül 2014’te kabul edildi.
“Davacı tarafından yayınlanan dergi (Advance Magazine Publishers), halkın büyük bir bölümü tarafından abone olunmayan veya okunmayan bir moda dergisidir. Toplumun genellikle modadan haberdar olan sınırlı kesimi tarafından kullanılmaktadır. Yargıç MI Arun, derginin davacının yalnızca dergi yayınlamakla ilgilendiğini ve bir kurumu yönetmediğini bilmesi muhtemeldir” dedi.
“Aynı şekilde, Davalı Enstitüsüne katılan kişiler moda dünyası hakkında bilgi sahibi kişilerdir ve ortalama bir öğrencinin gösterebileceği özen düzeyi dikkate alındığında, Davalı Enstitüsünü tek bir kurumla karıştırmaları pek olası değildir. davacıya aittir. Ayrıca, davacı tarafından aksine bir delil sunulmamıştır.”
“Mahkeme yukarıdaki faktörü takdir edemedi. Testi, yani ‘VOGUE’ kelimesinin kullanılmasıyla kafası karışacak sıradan bir adama uyguladı ve sanıkların enstitüsünün VOGUE olarak geçilebileceği konusunda yanlış bir sonuca vardı. Davacının kurumu,” dedi yargıç, Bengaluru merkezli kurum tarafından yapılan olağan ilk temyiz başvurusuna (RFA) izin verirken.
Temyiz Edenler, ABD merkezli davacının dolandırıcılık ve yanlış beyanda bulunduğunu ve ticari marka tescili aldığını iddia etmişlerdi.
Davacıya göre ürünü dergi olarak satmamışlardır ve davacıdan tamamen farklı bir eğitim kurumu işlettikleri için şirketleri arasında benzerlik yoktur.