Karnataka: Öğle Yemeğinde Yumurtalı Varlık | Bangalore haberleri

araru

New member
BENGALURU: Eyalet genelindeki devlet okullarında öğle yemeği menüsüne dahil edildikten üç ay sonra, yumurtalar öğrencilerin %91’i tarafından tüketiliyor ve yumurta servis günlerinde katılım ortalama %6-7 oranında artıyor. eğitim bakanlığı yetkilileri söyledi.
Halk Eğitimi Departmanından Komiser Vishal R, öğrencilerin %91’inin yumurta tükettiğini, geri kalanının ise alternatifleri seçtiğini söyledi: %7’si muz ve %2 chikki (yer fıstığı ve jaggery’den yapılmış). TOI’ye verdiği demeçte, “Yumurta yiyen çocukların sayısı o kadar artıyor ki, yumurta verilen günlerde katılım yüzde 6-7 artıyor” dedi.
Eylül ayından bu yana hükümet 1’den 8’e kadar olan öğrencilere haftada iki kez yumurta dağıtıyor.Program geçen yıl Kuzey Karnataka’nın yedi ilçesinde uygulandı. Halk eğitim departmanına göre, devlet okullarında 8. sınıfa kadar toplam 46 bin öğrenci eğitim görüyor.
2021’de Eğitim Departmanı tarafından yürütülen bir anket, 15 lakh öğrencinin %80’inin öğle yemeğinde yumurta istediklerini söylediğini ortaya çıkardı.
TOI’nin görüştüğü okullar, yumurta yiyen çocukların sayısının giderek arttığını söyledi. Göre Kuka Khükümetin model okulunda yardımcı öğretmen, Haridi içinde Dakshina Kannadasıİlk günlerde 150 olan yumurta yiyen çocuk sayısı bu ay 300’e ulaştı. Singanodi’de bir devlet okulu öğretmeni olan Basappa Gaddi Raichur taluk ve ilçe, okulundaki 165 öğrenciden 130’unun yumurta tükettiğini, program başladığında 70’e çıktığını söyledi. Hükümet kıdemli ilkokulunun Malatesh V Hoşçakal 323 öğrencisinin %95’inin yumurta yediğini ve bunun daha önce %80 olduğunu söyledi.
Narayan N Honnavar Devlet Okulu müdürü, okulunda evde yumurta tüketmeyen 40’tan fazla çocuğun öğle yemeğinde yumurta yemeye başladığını söyledi. Shanta ARKuzey Bengaluru’daki bir devlet okulunda bir zanaat öğretmeni, okulundaki 8. sınıftaki 19 öğrencinin tamamının yumurta yediğini ve bu sayıya evde yumurta tüketmeyen iki öğrencinin de dahil olduğunu söyledi.
“Anneleri, evlerinin dışında yumurta yiyen çocuklara sorun yok” diye ekledi. Sarojini Nbir devlet okulunda sekizinci sınıf öğretmeni İblisEvde yumurta tüketmeyen öğrencilerin yemek tabağında yemeyi tercih ettiğini de gördüğünü söyledi.