Karnataka, otoyolların yakınında travma danışmanlarından oluşan bir ordu kuruyor | Bangalore haberleri

araru

New member

BENGALURU: otoyollar ve yükseltilmiş ulusal Karayolları (NH’ler) seyahat süresini en aza indirmiştir. Ancak öte yandan, altyapının gelişmesi de kaza ve can kayıplarının sayısında artışa yol açmıştır.
Bu tür kayıpları ve yaralanmaları en aza indirmek için Karnataka, bir taburu kurtarmak için bir göreve başladı. travma bakım sağlayıcıları polis, ambulans şoförleri ve kazaya eğilimli alanlardan 3 km’lik bir yarıçap içinde yaşayan vatandaşlar arasında.
Rajiv Gandhi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden (RGUHS) JeevaRaksha Trust, Karayolu Kazalarında Hızlı Müdahale, Değerlendirme, Stabilizasyon ve Güvenli Ulaşım (RASTHA) projesinin bir parçası olarak, yaklaşık 26 civarında mümkün olduğunca çok travma danışmanı yetiştirmek için sağlık departmanıyla birlikte çalıştı. Karnataka’da tespit edilen sıcak noktalar.
Sağlık Genel Sekreteri TK Anil Kumar Perşembe günü Bengaluru’da projenin açılışını yaptı. D Randeep, Komiser, Sağlık ve Aile Refahı, “Proje, ilk müdahale ekiplerine hastane öncesi travma bakımı konusunda eğitim sağlayacak. Zamanında müdahale yoluyla daha fazla hayat kurtarmayı umuyoruz.”
Sağlık departmanındaki kaynaklar, Karnataka’daki trafik kazalarında her yıl 10.000’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Üst düzey bir yetkili, “Bu ölümlerin çoğu önlenebilir ve hedefimiz, ilk müdahale ekiplerinin zamanında müdahale etmesini sağlayarak ve otoyollardaki hastanelerde yetenekli ve etkili ilk müdahale ekipleri bulundurarak bu hayatların yarısını kurtarmaktır” dedi.
Dr. Acil durum müdahale ekiplerini eğitecek olan RGUHS-JeevaRaksha’nın CEO’su Ram K Nair şunları söyledi: “Bugünlerde trafik durumu yönetimi zorunludur… Kurbanlara zamanında ‘Platin Dakika’ yaşam desteği sağlamak istiyoruz. Eğitim, bir uygulama aracılığıyla bağlanan eğitimli acil durum müdahale ekiplerinden oluşan eyalet çapında bir yol güvenliği ağı kurulması.Verilere göre, ilk beş ila 10 dakika içinde hayat kurtaran destek sağlanırsa bu kaza kaynaklı ölümlerin yaklaşık %50’si önlenebilir.
Yetkililer, 3 km’lik bir yarıçap içinde en az 160 kalifiye ilk müdahale görevlisi ve 60 eğitimli hastane personeli toplamayı umuyor. “Bu personele Kannada dilinde eğitim verilecek ve ana birim ve hastane personeli ile iletişim kurmak için cihazların kullanılması konusunda eğitim verilecek. Taksi/araba sürücüleri, yol devriye personeli, sosyal düşünen yerel gençler ve öğrenciler gibi sıradan insanları gemiye almak, çok ihtiyaç duyulan yaşam bakımını sağlamak,” diye açıkladı Dr. Dışarı çık.
Kurtarıcılar, kalp kompresi, hayatı tehdit eden kanamayı kontrol etme, kırıklara splintleme ve yaralanmaları stabilize etme gibi yaşam destek hizmetleri sağlayacaktır. Nair, eğitimde ayrıca kalp durması, inme, yılan ısırması, ekstremitelerden şiddetli kanama gibi yaygın acil durumlara da değinilecek” dedi.
Sağlık Bakanlığı verileri (2017 – 2020), kaliteli sağlık hizmetlerine erişimin minimum düzeyde olduğu kırsal alanlarda daha fazla kaza rapor edildiğini gösterdi.