Karnataka’da ikamet eden Dharwad, Keşmir’den Kanyakumari’ye 40 günde arabayla | Hubballi Haberleri

araru

New member

HUBBALLI: tarafından üstlenilen 40 günlük bisiklet gezisi Veeranarayan Kulkarnidöner Dharwaddiyabetin tersine çevrilmesi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan , Perşembe gecesi Kanyakumari’de sona erdi. bisiklet sürdü Keşmir’dan Kanyakumari’ya (kısaca K2K), ailesiyle birlikte bir arabada 4.061 km yol kat etti.
Kulkarni, TOI’ye bisikletli kalmanın ilk olarak 2013’te arkadaşlarıyla tartışıldığını söyledi. “Nedense ertelendi. Sonunda şimdi uygulamayı başardık. 24 Ocak’ta eşim Purnima, kızım Aamodini ve arkadaşım Pruthvi ile Srinagar’a arabayla gittim. Bisiklet gezisi 4 Şubat’ta Srinagar’daki Lal Chowk’tan başladı. Olumsuz hava koşulları. 9 eyalet/birlik bölgesinden geçtik ve günde ortalama 100 km yol kat ettik. 10 günde bir 1 gün ara verdik ve diyabetin tersine çevrilmesi konusunda farkındalık yaratmak için toplantılar ve tartışmalar yaptık.”
Bir sürü yardım eli
Devam etti, “Bisikletle kalışım, kişinin sağlığına ve zindeliğine odaklanarak diyabet ilaçları ve komplikasyonlarından kurtulma olasılığı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyordu. Amacımız göz önüne alındığında, Pune merkezli Diyabetten Özgürlük (FFD) sürüşe sponsor oldu. Ancak bisiklet grupları, organik çiftçiler, Rotaryenler, Dharmashalalar tarafından iyi ve nazik bir şekilde karşılandık ve bu, harcamalarımızı kısmamıza yardımcı oldu. Gezimiz sırasında Rotaryen toplantılarında diyabetin tersine çevrilmesi üzerine 30 ders verdik. Ayrıca 1.000 broşür dağıttık. insanlara.”
Unutulmaz bir olay sorulduğunda, bunu Rajasthan, Nagaur köyünde bir satıcı olan ve yatak odasını kullanmasına izin veren Babulal Choudari’ye bağladı. “Küçük evinin mutfağında uyuyordu. Bir başka sefer bizim tabelamızı görünce Keşmirli bir pandit arabasını durdurdu, yanımıza geldi ve Kannada dilinde konuştu. Bizi de evine götürdü” dedi.
Purnima Kulkarni, her 5-10 km’de bir arabayı durdurduğunu söyledi. “Bazen ona karşı gelen rüzgarı en aza indirmeye çalıştık ve diğer zamanlarda karanlıkta ışıkla ona yardım etmek için onu takip ettik” dedi.
Rotary Bangalore High Grounds direktörü Chandrashekhar TV, diyabetin tersine çevrilmesi hakkında bir mesaj yaymak için fiziksel bir atletik macera olduğu için kulübünün girişimi desteklediğini söyledi.