Karnataka’da sadece PG kursu olan kolejlere UG’yi başlatmaları veya kapatmaları söylendi | Bangalore haberleri

araru

New member

BENGALURU: Karnataka’daki birçok üniversite, bağımsız lisansüstü (PG) programlar, özellikle MBA’ler sunan üye kolejlerinden lisans (UG) kursları sunan bir üniversiteye katılmalarını veya katılmalarını istedi.
Üniversiteler, yükseköğretim bölümünün talimatlarına uyduklarını belirtmektedirler.
Karnataka’da yalnızca PG programları sunan ve kampüste UG programı olmayan yaklaşık 200 kolej vardır.
UGC, UG’siz PG’ye izin vermiyor: Eğitim Görevlisi
Bengaluru Şehir Üniversitesi tarafından 31 Aralık’ta yayınlanan bir genelgede, Yüksek Öğrenim Departmanının bu tür kolejlerin akreditasyonunu iptal etmesini ve öğrencileri hem UG hem de PG programlarına sahip bir koleje transfer etmesini talep ettiği belirtildi. Genelgede, “BCU’ya bağlı kolejler, Üniversite Hibe Komisyonu (UGC) kurallarına uymak zorundadır. Sadece hem UG hem de PG dersleri olan kolejlerden üyelik devam edecektir. Eğer kolej sadece PG programlarına sahipse, üyelik verilmeyecektir” denildi. Kâtip.
BCU Rektör Yardımcısı Lingaraju Gandhi, “Genelge, Yüksek Öğrenim Departmanından gelen bir direktif temelinde yayınlandı. BCU’nun yalnızca MBA kursları sunan 27 koleji var. Bu kolejler, Bangalore Üniversitesi’nin üç yollu bölünmesinden önce geliyor” dedi.
Mangalore Üniversitesi’ne bağlı bir uygulamalı bilimler üniversitesinin sözcüsü, “Üniversitemiz bize üç seçenek sundu: bu yıldan itibaren RUG kurumuna katılın; ilgili Lisans programlarına başlayın veya mevcut öğrencileri kapatın ve onları üniversiteye aktarın.”
Üniversite sözcüsü, “Burada bir ikilem var: Tüm Hindistan Teknik Eğitim Konseyi, başka bir enstitüyle ortaklaşa RUG kursları vermemize izin vermeyecek; verirsek, AICTE tarafından onayımızı kaybederiz” dedi.
Yüksek öğrenim bölümünden bir yetkili, UGC’nin UG’siz PG’ye izin vermediğini söyledi. Ancak, STOI’nin bu kolejlerin yıllardır nasıl faaliyet göstermesine izin verildiğine dair sorularını yanıtlamadı.