Kelemen, Amerikalıların bile yalnızca insan olduğunu söylüyor. Puanları düşünmüyor, bacaklarını bağlıyor

uTKu

New member
İlk olarak, oyunun hesabını dördüncü dakikada açtı, ancak uzatmada Šimon Nemec'in galibiyet vuruşuyla tekrar kapattı.

“Šimon zaten ilk golü attı, top sekti, defansın altına girdim ve Šimon beni orada gördü. Bana attı ve top tutucunun üzerinden geçti,” diye anlattı Kelemen şutunu.

13 Mayıs 2024, 21:08, Gönderi Arşivlendi: 13 Mayıs 2024, 22:12.

Çatışmada zirveye çıktığın için rahatladın mı?
Bunun hakkında düşünmedim. Amerika'da şunu öğrendim; puan istiyorsanız ellerinizi ve ayaklarınızı bağlar, buzda kötü görünür. Bir çizgi olarak yaptığımız şeyden keyif alıyorum.

Görünüşe göre Martin Pospíšil ve Pavol Regenda ile hücum konusunda oldukça anlayışlısınız.
Bundan keyif alıyoruz, birbirimize uyum sağlıyoruz, hızlı hokey oynuyoruz. Her vardiyada birbirimizden ne bekleyeceğimizi biliyoruz. Ve biz fırsatlar yaratırız.

Şampiyonadan hemen önce eşinizin doğumunda olmanıza rağmen takımın sizi beklemesinden dolayı minnettar mısınız?
Evet. Evimde sevinç olsa da şampiyonluğa geldiğim için mutluydum. Eşimle burada olacağım konusunda anlaştığımızı varsayıyorum. Kendisine ve uygulama ekibine beni beklediği ve bunun doğru bir seçim olduğu için teşekkür etmek istiyorum.

Amerikalılara karşı bir galibiyet takım için ne anlama geliyor?
Kafamız için harikadır. Zor maçlar oynayabileceğimizi biliyoruz. Ve onları da kazan.

Siz ve rakipleriniz, ilk oyuncu değişikliğinden önce bile birbirinizi dürtüklüyordunuz. Plan bu muydu?
Koçlar bize böyle bir şey söylemediler… Amerika'da bu iş şu şekilde yapılıyor, oyunun temposunu siz ayarlamak zorundasınız. Kapıya gidip agresif davranıp biraz dürtmek, hazır olduğumuzu ve burada olduğumuzu göstermek istedik. Bu bizim için işe yaradı. Gol attığımız zaman tedirgin oldular. Biraz geri çekildik, kavgalara değil birbirimize odaklandık.

Sert ama temiz oynadın. Çok eğlenceli, değil mi?
Amerikalıların asıl gücü güç oyunlarındadır. Bu yüzden sıkı oynadık ama her şey kurallar dahilinde. Hakemler konuyu iyi yönetti, gereksiz dışlamalar olmadı. Bizden mükemmel bir iş çıktı.

Üçte üç oranında Amerikalılara yetişmek zor muydu?
Öyleydi ama onlar da sadece insan. Artık NHL'de oynayıp oynamadıklarına bakmıyoruz. Bizim de onlar gibi kaliteli bir ekibimiz var. Böyle oyuncularla kaymak zorundayız. Bugün herkes kayabiliyor ama becerilerimizi de eklememiz gerekiyor. Ve onlar da bizim tarafımızdaydı.

Üçüncü periyotta 4-1 öne geçtiğinizde yeterli enerjiniz var mıydı?
Evet. Bu takımımızın gücünü gösterdi. Rakibimiz eşitliği sağladıktan sonra da oyunu bırakmadık, pozisyon yaratmaya devam ettik. Hatta bunun bizi harekete geçirdiğini bile söyleyebilirim. Kaybedilen puana yazık ama galibiyet galibiyettir.

Üçüncü periyotta daha iyisini yapabilir miydiniz?
Bu onların kalitesiyle de ilgiliydi ama daha iyi oynanabilirdi. Hatalarımız oyundan geldi. Rakip kaliteli ve pozisyon yaratabilecek bireyselliğe sahip. Önemli olan eşitlik olsa da oynamayı bırakmamamızdı. Devam ettik.

Kaleci Samuel Hlavaj'ın performansını nasıl buluyorsunuz?
Mükemmel yakaladı, bizi zor anlarda tuttu. Son dünya şampiyonasında zaten mükemmel bir performans sergiledi. Güvenilirdi, işine yaradığına sevindim.

Almanlara karşı ilk 4:6 mağlubiyetin takımınıza faydası oldu mu?
Bir tokata ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Ama kazansak bile yola devam edeceğiz. İlk maçta atmosfer bizi biraz tüketti, bizim açımızdan pek sakin değildi. Ancak ikincisinde zaten farklı bir takımın başladığı açıktı. Ve bugün herkes diğeri için savaştı.