Komořany'de bir apartman binası inşa etmek: Yerliler karşı

EnondeR

New member
Şehir Bölgesi yetkilileri, otuz metre -ve -A -Half -Lold Apartment Binası'nı davet eden yerel sakinlere imzasız broşürlere sessizce dağıtıldıktan sonra toplantıya yüzlerce öfkeli yaşlı insan geldi.

İnsanlar Komořany işletmelerinden birinin konferans salonunu tamamen doldurdular. Binanın inşa edileceği K Nouzov Caddesi çevresindeki komşular “Böyle bir şey istemiyoruz.” İki prefabrik ve aile evinin yanında. “Neden izin veriyorsun?” Belediye Başkanına Ayırtılanlar aynıdır.

“Daire binası yatırımcı tarafından inşa edilmiştir, şehir bölgesi rıza göstermez,” diye yanıtlıyor Vojtěch Kos (ODS ve Top 09). Onun sözleriyle, yatırımcı IP Polná ile apartman binası komořany projesini halka tanıtmak için anlaştı ve bazı inşaat parametrelerini ne inşa etmeyi ve muhtemelen etkileyeceğini öğrendi.

Taşımayı ve gölgelemeyi rahatsız eder

Başlangıçta, insanlar yeni inşaatı tamamen reddediyorlar, zaten aşırı yüklenmiş olan tek sürüş yolunun yanı sıra sıfır sivil olanakların okul veya doktorları olmadığı kasvetli trafik durumuyla tartışıyorlar. Yaklaşan binaların en yükseği, gölgeleme, görünüm kaybı ve gizlilik nedeniyle onları rahatsız ediyor.

“Yeni fotovoltaiklerimizle fotoğraf çekebiliriz!” Örneğin, kıdemli bir aile evinden fethediyor, bu da gölgenin öngörülen diyagramına göre gelecekteki binanın gölgesine düşüyor.

Sinirli

Toplantı sırasında davet etti ve yerinde sunum şehir bölgesi tarafından yapıldı, ancak Belediye Başkanı Vojtěch Kosa'nın sözlerine göre, sakinler bölgelerindeki sakinlere tanıtıldı.

Proje onaylanmış çalışma aşamasında, inşaat izninin kesin olduğu söyleniyor.

“Yatırımcı şöyle demiyor: Oh, komşular hoşlanmıyor, araziyi X milyonlarca için gereksiz yere satın aldık, sadece gerçekleşmiyor. Müzakere edilmediğini deneyimledim, insanlar hayır dedim, ancak geliştirici sonunda inşa etme izni aldı ve sonra herkes izledi mi?

Jurá, “Seni ve ben fikrinizi paylaşacağımızı anlıyorum, ancak sorun 'stabilize edilmiş bölge' ve mevzuatın onu nasıl tutturduğunu, eğer orada tamamen farklı bir şey yapmak istediğimizi anlamaya gelirsek, bina otoritesi tarafından asla onaylanmayacak, çünkü stabilize edilmiş bir bölgenin tanımına uymayacak,” dedi Jurá.

Muhalefet temsilcisi Eva Tylová (Korsanlar) sandalyeden kalkıyor, “Beni kaldırdı, inşa etmek zorunda değilsin, çok iyi biliyorsun ve ona gitmek zorunda değilsiniz.” NATO'nun komşuları bina işlemlerine katılma hakkını kullanmaya çağırıyor.

“Yani daha düşük bir inşaat için savaşacağız!” Sakinlerden birini önerir ve hepsi lehte.

Mikrofon belediye başkanı tarafından alınır. “Heyecanlı bir atmosfer olduğunu anlıyorum, kimse onun evinin arkasında inşa edilmesini istemiyor, ama sadece durum böyle. Kos.

İfade edecek hiçbir şey yok

“Kimin tarafınsın Belediye Başkanı?” Birisi kalabalıktan sorar, ama cevaplar olmayacak. Kos, belediye binasının henüz yorum yapmadığını söylemeyi tercih ediyor, çünkü henüz hiçbir şey yok.

“Proje belgeleri projeye izin vermeye hazırlanacak. Ve ya onunla savaşabilir ya da müzakere edebiliriz,” diye açıklıyor, ancak şimdiki açık: “Dövüş”.

Kos, “O zaman hepimiz bu konuda endişeleneceğiz, bazıları burada tartışmıyor ve sonuç, inşaat departmanının işlevin bakanlık görüşlerine dayanarak işten çıkarılmasına rağmen, inşaat izinleri sorunları olacak.”

“Yine, belediye başkanının kimsin? Bunu duymak istiyoruz!” İnsanlar çağırıyor, ancak Kos zaten kendi stratejilerini özetliyor: “Binanın en azından çevreye uygun olması için yatırımcı ile bir uzlaşma müzakere edebiliriz. Durdur dediğimizde, ayrılabiliriz, barikatlarda yatırımcı ile olacağız, ancak bina izni iddia ediyor.”

“Hala kimin tarafına cevap vermedin, belediye başkanı!” Yerlileri üçüncü kez çağırıyorlar, bu sefer sakinler cevap verecek: “Geliştiricinin yanında! Ama biz size oy verdik!”

Salon boş olmaya devam ediyor, toplantının sonucu, yorumları ve yatırımcının onları düşünme vaadiyle açıklanan kurul.

Kos, seçmenlerinin kimin tarafına cevap verdiği için kaldığı için, bu soru ona MF Dnes'e sordu. “Ben gerçek inşaat yaklaşımının yanındayım, yani birisinin yasaya göre inşa etmek istediğine saygı duyuyorum, öte yandan vatandaşların isteklerini duyuyorum ve onlar için en iyisini müzakere etmek istiyorum” diyor.