Kurbağalar ve Chaikas, Çek-Slovak Kadınlar Basketbol Kupası için yarışacak

uTKu

New member
Žabin Brno basketbolcuları galibiyeti kutluyor.
| Fotoğraf: Zabiny Brno

Zabiny zevkle tekrar gol attı ve Cuma günü Šamorín'e karşı 116:60'lık ezici galibiyetini sürdürdü. Simona Sklenářová 21 sayı, Elissa Cunaneová 11 sayı ve 10 ribauntla double-double yaptı. Galibiyetle Brňa kadınları, üst üste üçüncü kez kazandıkları Çek Kupası'nı savundu ve Pazar günü, yarışmanın federal versiyonunda genel zaferi tekrarlamak için Slovak ekstra liginin liderine karşı mücadele edecekler.

“Tabii ki Çek Kupası'nı savunduğumuz için mutluyuz ancak bu sadece ilk adım. İkincisi yarın bizi bekliyor ve hiç de kolay olmayacak. Finalde Slovak takımına karşı oynayacağımız için mutluyum. Zor bir maç bekliyorum ama benzer bir performansla kazanacağımıza inanıyorum.” yarı finallerin en skorer ismi Sklenářová'nın aktardığına göre kulüp web sitesi. “Bugün yedek kulübesindeki tüm oyuncuların oyuna girmesi ve gol atabilmesi önemliydi. Savunmada agresiftik, hücumda da topu iyi kullandık. Bu, başarının anahtarı olan kolektif basketbol oynadığımızı kanıtlıyor” diye ekledi.

Çek-Slovak Kadınlar Basketbol Kupası

Yarı final

Piešťany Martılar – Banská Bystrica 73:60 (25:13, 44:26, 63:40)
En çok puan:
Ke'shuanová ve Taušová 13'er, Dingaová-Mbomiová 10 – Malašková 14, Brabencová 12, Mujovičová 9.

Žabiny Brno – Chomutov 97:61 (33:22, 61:36, 84:42)
En çok puan:
Sklenářová 21, Hamzová ve Dudášová 16'şar – Kadlecová 20, Brejchová 15, Fučíková 7.

5-8'de yer

Hradec Králové – KP Brno 73:69 (14:27, 31:37, 47:56)
En çok puan:
Zeithammerová 27, Effangová 18, Čuperková ve Velichová 6'şar – Galíčková 17, A. Kopecká 16, Hynková ve E. Kopecká 8'er.

Ružomberok – Şamorin 82:44 (26:5, 48:15, 62:31)