Liberecký Rabušic: Maalesef ikinci yarının bedelini yine ödedik

uTKu

New member
“Bu bizim için kesinlikle bir kayıp. Ne yazık ki tecrübeyle maçı kazanamayız” dedi Liberec’in ikinci golünde hazır bulunan ve maçta bir saatten az süre kalan Rabušic. “Bize genç bir takıma sahip olduğumuzu ama bir yıldır ligde oynadığımızı ve yavaş yavaş bu hatalardan bir şekilde kaçınmamız gerektiğini söylüyorlar. Umarım bu, bunun gibi son maçlardan biri olur ve sonunda ders alırız.”

Teplice ile olan çılgın maçı nasıl gördün?
İnsanlar için cazip bir maç olduğunu düşünüyorum. Maalesef başlangıcı yakalayamadık. Teplice uzaktan iki güzel gol attı. Ama pes etmedikleri için çocukları övmeliyim. İlk yarıda zorlandık ve durumu tersine çevirmeyi başardık. Üstelik hala bazı şanslar vardı. Bütün sezon bize eşlik eden ikinci yarının bedelini maalesef yine ödedik. Yine penaltıyla sonuçlanan saf bir hata. Sonuçta bazı fırsatlar vardı ama biz bunu kendi tarafımıza çekemedik.

Kendi sahanızda 11. dakikada 0-2 yenilirken aklınızdan neler geçiyordu?
Elbette kolay olmadı ama bizi geride bırakmadıklarını söyleyebilirim. Uzaktan ateş ediliyordu ve gücün bizim tarafımızda olduğunu görebiliyordum. Kaybetmemize rağmen herkesin aklı başındaydı. Sanırım bunu tersine çevirebileceğimize inandık.

Kaleci Grigar ile kavganızın ardından Liberci hakemi bir gole izin vermedi. Durumu nasıl algıladınız?
Topa doğru atlıyordum ve sanırım kafamla normal bir şekilde oynadım, ellerim orada değildi. Bilmiyorum, Grigi’yi seviyorum ama bunun bir faul olduğunu düşünmüyorum. Hala gol atılmasını istiyoruz ama bu kavgalar her zaman olacak. Ben ıslık çalmazdım.

Liberec bu sezonun ikinci yarısını henüz kazanamadı. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?
Söylemesi zor. Bu maçlar tekrarlanıyor ve maç boyunca oyunun gidişatını koruyamıyoruz. Maçın yirmi dakika kala kapandığımızda büyük dalgalanmalar oluyor ve genellikle rakip bizi cezalandırıyor. Sürekli yıkıyoruz. Bunun olmasını engellemenin bir yolunu bulmalıyız.

Varfolomejev’in 3:2’deki müthiş vuruşu hakkında ne dediniz?
Yan ağlara gittiğini sanıyordum. Bir delik var mı diye bakmam lazım… Ama hayır, inanılmaz bir şekilde vurdu. Gerçekten kapıda olduğunu bilmiyordum. Ama şansı olduğu doğru. Şapka çıkartılır.