MUMBAI: Kıdemli Milliyetçi Kongre Partisi (NCP) Önder Ajit Pawar Pazar günü Maharashtra’nın Eknath Shinde liderliğindeki hükümetini sıradan insanların ve çiftçilerin karşılaştığı temel sorunları görmezden gelirken “abartılı” bir şekilde para harcamakla suçladı.
Yasama meclisindeki muhalefet lideri, eyalet yasama meclisinin bütçe oturumunun arifesinde burada gazetecilere konuştu. “Eyalet hükümeti, sıradan insanın sefaletini çözmek yerine gülen yüzlerini göstermek için fahiş rupi harcıyor. İkindi çayı davetini boykot etmeye karar verdik. Bunun yerine Maharashtra’nın yeni valisi Ramesh Bais’i gönderip paylaşacağız. Endişelerimiz onunla” dedi.
“Eyalet hükümeti son aylarda çeşitli amaçlar için yardım ilan etti, ancak bu yardım henüz etkilenen insanlara veya planlardan yararlananlara ulaşmadı. Bunu Maharashtra’nın çeşitli yerlerine yaptığım son ziyaretler sırasında fark ettim” dedi. Enflasyon yükseliyor, bu da çiftçiler için üretim maliyetlerini artırıyor. Ancak Pawar, tarım ürünlerinin piyasada iyi bir fiyat almadığını söyledi. Muhalefet partilerinin, oturumun arifesinde Shinde hükümeti tarafından düzenlenen geleneksel takım partisini boykot ettiğini açıkladı.
Muhalefet Lideri Yasama Konseyi Ambadas DanveShiv Sena’ya (Uddhav Balasaheb Thackeray) ait olan, “Eyalet hükümeti Aurangabad’ın adını değiştirdi ve Osmaniye Chhatrapati Sambhajinagar ve Dharashiv’e şehirler. Birlik hükümetinden eyalet hükümetine yapılan iletişim, bu iki ilçenin adlarının da değiştirilebileceğini açıkça söylüyor, ancak devlet bunu uygulamada başarısız oldu.”