Maharashtra Kongresi krizi: Balasaheb Thorat CLP liderliğinden ayrıldı, Nana Patole ‘farkında değildi’ diyor | Bombay haberleri

EnondeR

New member

MUMBAI: AICC başkanı Mallikarjun Kharge’ye yazdığı mektubun, MPCC başkanı ve kongre lideri Nana Patole ile işbirliği yapmanın imkansız olduğunu söylemesinden bir gün sonra gün ışığına çıktı. Balasaheb Thorat Kongre Yasama Partisi (CLP) liderliğinden istifa etti.
Maharashtra Kongresi’ndeki şu anda tam gelişmiş kriz, Nashik Bölümü mezunlarının seçim bölgesi için seçim konusunda Thorat ve Patole arasındaki anlaşmazlığın bir sonucudur. Thorat’ın yeğeni Satyajeet Tambe’nin Kongre tarafından koltuk adaylığı reddedildi. Satyajeet bağımsız olarak girdi ve kazandı.
Thorat Salı günü TOI’ye CLP lideri olarak istifa ettiğini doğrularken Patole, Thorat’ın istifasından haberi olmadığını söyledi. Eski CM Ashok Chavan kararı “çok talihsiz” olarak nitelendirdi ve BJP Başkanı Chandrashekhar Bawankule, BJP’nin kapılarının her zaman kıdemli kongre liderine açık olduğunu söyledi.
“Kıdemli kongre liderleri benimle konuştu. Kararımda katıyım,” dedi Thorat.
Nana Patole, Balasaheb Thorat’ın uzun süredir iletişimden koptuğunu söylüyor
Balasaheb Thorat’ın Kongre yasama meclisinin parti lideri olarak istifasını “çok talihsiz” olarak gören eski CM Ashok Chavan, partinin krizin üstesinden geleceğini söyledi. Chavan, TOI’ye “Thorat aşırı bir adım atmamalıydı. Bir çay fincanında fırtına gibi görünüyor. Kongre buna benzer birkaç iniş ve çıkış gördü. Mevcut krizden sorunsuz bir şekilde çıkacağından eminim.”
Üst düzey bir kongre lideri, partideki bölünmenin Rahul Gandhi’nin Bharat Jodo Yatra’sını yeni tamamladığı bir zamanda ortaya çıktığını söyledi. “Rahul Gandhi önce kendi partisini kurmalı, sonra Bharat Jodo’yu düşünmeli” dedi.
2 Şubat’ta MLC anketlerindeki zaferinin ardından Satyajeet Tambe, MPCC başkanının kendisine kasıtlı olarak yanlış adaylık formları verdiğini söyleyerek Patole’a bir saldırı başlatmıştı. Hata Patole’nin dikkatine sunulduğunda, Tambe’ye form verildi, ancak eski MLC Sudhir Tambe’nin adı olan babası parti adayı olarak seçildi. Satyajeet adaylık belgelerini bağımsız aday olarak sunduktan sonra Patole, baba-oğul ikilisini parti karşıtı faaliyetler nedeniyle askıya aldı. Thorat, MPCC’nin ve özellikle Patole’un durumu ele alma biçimine kızgın. Thorat mektubunda “Dürüstlük yoktu ve beni hedef alıp aşağılamak için her türlü çaba gösterildi” dedi.
Thorat’ın mektubu bu hafta gün yüzüne çıksa da geçen haftaki seçim sonuçlarının hemen ardından göndermiş gibi görünüyor.
Patole Salı günü şunları söyledi: “Mektubu görmedim; duracağını sanmıyorum. Bir süredir Thorat’la hiç temas kurulmadı, belki de sağlığı bozuk.”