MUMBAI: Shiv Sena lideri ve Maharashtra Tarım Bakanı Abdul Sattar, Pazar günü şunu söyleyerek yine tartışmalara yol açtı çiftçilerin intiharı yeni bir sorun değildi ve çiftçiler yıllardır intihar ediyor.
Sattar, olağandışı yağışların vurduğu bölgeleri gezdikten sonra açıklama yaptı Chhatrapati Sambhajinagar Bölgesidoğduğu bölge.
“Çiftçi intiharları yeni değil. Bu yeni bir mesele değil. Çiftçiler yıllardır intihar ediyor. İntihar ederek hayatını kaybeden çiftçi ailelerine yardım etmek için Tarım Komiseri başkanlığında bir komite kurdum. Tarım Bakanı olarak. Tarım, bölgemdeki köyleri bizzat ziyaret ettim, oradaki hasar çok fazla değil, bu tür intiharlar Maharashtra’nın hiçbir yerinde olmamalı, kendi seçim bölgemi bırakın, ancak zarar ne olursa olsun, tarım departmanı yetkililerine ve tehsildar’a uygulamalarını söyledim. Hiçbir çiftçinin mahsul hasar kontrolünün dışında kalmamasını sağlayacağız. Nihai raporlar henüz sunulmadı ve meydana gelen herhangi bir hasar nihai rapora dahil edilecek.”
Yetkililer ayrıca mahsul hasarına ilişkin raporlarında, Sattar’ın olağandışı yağış nedeniyle mahsul hasarı olmadığını söylediği Chhatrapati Sambhajinagar’daki Soygaon taluka’yı hariç tuttuklarını söylediler. Son günlerde Chhatrapati Sambhajinagar bölgesinde üç çiftçinin intihar ettiği bildirildi.
Son altı ayda Sattar, açıklamaları nedeniyle birçok tartışmaya neden oldu. NCP lideri ve milletvekili Supriya Sule’yi tanımlamak için saldırgan sözler kullandıktan sonra tartışmalara yol açtı. Sattar’ın yorumları, NCP işçileri ve liderlerinden eyalet çapında protestolara ve Kongre ve Shiv Sena dahil tüm siyasi partilerden yaygın kınamalara yol açtı.
Geçen yıl Sattar, Sena lideri ve eski bakan Aaditya Thackeray’i “chhota pappu” olarak tanımlamıştı.
Sattar, Beed Koleksiyoncusu Radhabinod Sharma’ya alkol içip içmediğini sorduktan sonra da tartışmalara yol açtı. Sattar, azalan musonun neden olduğu mahsul hasarını incelemek için Beed bölgesini geziyordu. O sırada Sattar, eski bakan Arjun Khotkar ve bazı memurlar çay içiyorlardı.
Koleksiyoner Radha Binod Sharma, “Daha az çay içerim” dedi. Bunun üzerine Abdul Sattar şu soruyu sordu: “Daru peeta ka (Alkol içer misin?)”. Bu açıklamanın ardından salonda bulunan herkes kahkahalara boğuldu. Sattar daha sonra insanlardan konuşmayı kaydetmemelerini istedi, ancak video sosyal medyada viral oldu.