Mahkeme, ED’nin Delhi’deki tüketim vergisi ‘dolandırıcılığındaki’ ek ücretini dikkate aldı | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi’deki bir mahkeme, İcra Müdürlüğü (ED)’nin Delhi’de özel tüketim vergisi dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla bağlantılı olarak beş kişi ve yedi şirkete karşı ek suçlamalar.
Sanıklar – Vijay Nair, P Sarath Chandra Reddy, Benoy Babu, Abhishek Boinpally ve Amit Arora – 23 Şubat’ta özel yargıç MK Nagpal tarafından çağrıldı.
Ayrıca suçlanan şirketlerin temsilcilerini de yönetti — Trident Chemphar Ltd.Sri Avantika Contractors (I) Pvt Ltd, Organomix Ecosystems Pvt Ltd, Pernod Ricard India Pvt Ltd, KSJM Spirits LLP, Buddy Retail (TI) Pvt Ltd ve Popular Spirits Pvt Ltd — bir sonraki tarihte mahkeme huzuruna çıkacak.
“Bu mahkeme, hepsinin doğrudan veya dolaylı olarak bilerek yardım etmeye veya taraf olmaya teşebbüs ettikleri veya teslim oldukları tespit edildiğinden, bu ek şikayetle suçlanan on iki sanığın tamamına karşı davayı sürdürmek için yeterli gerekçe ve materyal olduğuna inanmaktadır. Gizleme, bulundurma, iktisap etme, kullanma ve yansıtma veya kirlenmemiş mal olduklarını iddia etme dahil olmak üzere, yukarıda belirtilen planlı suçlardan elde edilen suç gelirleriyle ilgili süreç veya faaliyetlere dahil olmak” dedi.
ED, Delhi’de Baş Bakan Yardımcısı Manish Sisodia’nın da dahil olduğu iddia edilen tüketim vergisi dolandırıcılığıyla ilgili kara para aklama davasında Özel Savcısı NK Matta aracılığıyla suçlamalarda bulunmuştu.
Ancak federal ajans, davada sanık olarak Sisodia’nın adını vermedi ve yargıca davayla ilgili daha fazla soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
Delhi Tüketim Politikası 2021-22, uygulanmasındaki usulsüzlük iddialarının ardından rafa kaldırıldı.
Bu, Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’nın (PMLA) çeşitli bölümleri kapsamında kaydedilen, bu davada federal soruşturma kurumu tarafından yapılan ikinci kovuşturma şikayetidir (suçlama belgesi). İlki geçen yıl Kasım ayında sunuldu.
Kaynaklar, son iddianamede şimdiye kadar davada tutuklananlar da dahil olmak üzere toplam 12 kuruluşun adının verildiğini söyledi.
Kara para aklama davası, diğerlerinin yanı sıra Sisodia’yı da şüpheli olarak adlandıran bir CBI FIR’den kaynaklanıyor. CBI, davanın açılmasının ardından Delhi’deki başbakan yardımcısının ve bazı hükümet bürokratlarının binalarına baskın düzenlemişti.
Özel tüketim vergisi planı, Delhi Vali Yardımcısının, uygulanmasındaki iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin bir CBI soruşturması önermesinin ardından tarayıcının altına girdi. LG’de ayrıca 11 özel tüketim vergisi yetkilisi askıya alındı.
(PTI girişi ile)