Manish Sisodia açık mektupta: ‘Eğitim siyaseti’ BJP’nin ‘hapis siyaseti’ni yenecek | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: ‘Gözaltındayken açık mektupla yazılmış’Eğitim politikası‘ karşılığında ‘hapishane siyasetiDelhi’nin eski başbakan yardımcısı Manish Sisodia Perşembe günü BJP’nin eğitim politikasıyla ilgili sorununun “liderler değil, uluslar inşa etmesi” olduğunu iddia etti.

Şöyle yazdı: “Siyasi muhalifleri hapse atmak, çocuklara kaliteli eğitim vermekten çok daha kolaydır. BJP’nin eğitim politikasıyla ilgili asıl sorunu, liderler değil, uluslar inşa etmesidir.”
“Eğitim siyaseti kolay bir iş değil ve kesinlikle siyasi başarı için bir reçete değil. Bugün BJP yönetimi altında hapishane siyaseti kazanabilir, ancak gelecek eğitim siyasetinindir” diye yazdı.

Tüketim Politikası Vakası: Delhi CM Yardımcısı Manish Sisodia'nın Tutuklanmasına Yol Açan Olayların Zaman Çizelgesi

Tüketim Politikası Vakası: Delhi CM Yardımcısı Manish Sisodia’nın Tutuklanmasına Yol Açan Olayların Zaman Çizelgesi

CBI’dan sonra, İcra Müdürlüğü (ED), Aam Aadmi partisinin liderini, meclisteki usulsüzlüklerle ilgili olarak kara para aklama suçlamasıyla tutukladı. delhi’de tüketim politikasıresmi kaynaklara göre
51 yaşındaki eski Delhi eğitim bakanı, Tihar hapishanesindeki ikinci sorgusunun ardından Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) uyarınca tutuklandığını söylediler.
Sisodia, CBI tarafından 2021-22 için artık hurdaya çıkarılan Delhi İçki veya Tüketim Politikasının formüle edilmesi ve uygulanmasındaki yolsuzluk iddiasıyla bağlantılı olarak 26 Şubat’ta tutuklanmasından bu yana adli gözaltında.
Sisodia’nın acil servis tarafından sorgulanmasının ilk turu 7 Mart’ta gerçekleşti.
(PTI girişleri ile)