Manish Sisodia bugün CBI tarafından tutuklanabilir: Delhi CM Arvind Kejriwal | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: CM Yardımcısı Manish Sisodia, Merkez Soruşturma Bürosu tarafından sorgulanacak (CBI) Pazar günü tüketim vergisi davasıBaşbakan Arvind Kejriwal, soruşturma dairesinin eski kişiyi tutuklayacağından korkuyordu.
Bir haber kaynağına konuşan Kejriwal, kaynaklarının kendisine şerif yardımcısının olası tutuklanmasından bahsettiğini söyledi. Kejriwal, “CBI sorgulamak için Manish Sisodia’yı aradı. Kaynaklarımız onun Pazar günü tutuklanacağını söylüyor” dedi. “Bu gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor.”
Aynı zamanda finans ve özel tüketim departmanlarından da sorumlu olan Sisodia, CBI tarafından geçen yıl Temmuz ayında bir numaralı kayıtlı FIR’da şu anda yürürlükten kaldırılmış olan Delhi Özel Tüketim Politikası 2021-22’nin formülasyonu ve uygulanmasında usulsüzlük iddiasıyla suçlandı. Özel Tüketim Dairesi’nden üç yetkilinin yanı sıra 12 özel kişinin de FIR’da adı geçti.
Federal teşkilat geçen yıl Ağustos ayında Sisodia’nın ofisine, evine ve köyüne baskın düzenlemiş ve banka kasasını da aramıştı. CM yardımcısı, Ekim ayında bir günlük duruşma için çağrıldı. CBI tarafından Kasım ayında hazırlanan iddianamede Sisodia’nın adı geçmiyordu.
Kejriwal, “CBI banka hesaplarını aradı, evini bastı, dolaplarını aradı, ofisini bastı, köyündeki mülkleri bastı ama hiçbir şey bulunamadı” dedi.
CM yardımcısı daha önce 19 Şubat’ta sorgulanmak üzere çağrılmıştı. Ancak Sisodia, 2023-24 için Delhi bütçesini tamamlama sürecinde olduğu için erteleme talep etti. Kaynaklar, bütçenin kesinleştiğini ve CM yardımcısının Pazar günü soruşturma ofisinin huzuruna çıkmaya hazır olduğunu söyledi.
Kejriwal daha önce Delhi’de incelenen aynı tüketim vergisi politikasının Pencap’ta da uygulandığını ve gelirde %48 artış sağladığını iddia etmişti. Başbakan, “Her şeyden önce içki dolandırıcılığı diye bir şey yoktur. Ülkedeki en iyi ve en şeffaf politikaları formüle ettik” dedi. “Davayı siyasi kan davası ve komplonun bir sonucu olarak belirlediler. Manish oraya (CBI) gidecek ve biz tam işbirliği yapacağız.”
Daha önce gazetecilere konuşan Sisodia, teşkilatın BJP’nin kendisinden “intikam almak” için verdiği emirler doğrultusunda hareket ettiğini iddia ederek Pazar günü CBI tarafından tutuklanabileceğinden korktuğunu da dile getirdi.