YENİ DELHİ: Birleşik Krallık’taki Delhi vali yardımcısı Saxena’nın, iki yıldan fazla bir süredir “boş” kaldıkları için boşaltılan şehir hükümetinin okullarındaki 126 müdür ve eğitim görevlisi pozisyonunu onaylamasından bir gün sonra, başbakan yardımcısı söz konusu Manik Sisodia Pazar günü LG’yi 244 müdürün atamalarını “dayanıksız gerekçelerle” alıkoymakla suçladı.
“Hizmetler departmanı üzerinde anayasaya aykırı bir kontrolleri var. 370 boş pozisyon var ve bunların 370, 126’sı LG tarafından onaylandı efendim. Geri kalanı için bizden soruşturma yapmamızı istedi. LG sahab’a sormak istiyorum: Bu okullar müdür yardımcılarıyla çalışıyor, müdür için fizibilite çalışmasını nasıl yaparız?” bir basın toplantısında merak etti.
Konuyla ilgili olarak Saxena’ya da yazacağını söyledi, ancak onu kalan görevlere atamaları “ince gerekçelerle” durdurmamaya çağırdı.
“Bu duyarsız ve üzücü. LG Sahab, lütfen şaka yapmayın. Hizmetler departmanının kontrolü Delhi hükümetinde olsaydı, bu pozisyonlar çok önceleri dolacaktı. Bir araştırmaya ihtiyaç varsa , LG’ye ihtiyaç var mı yok mu diye bir sorgulama yapalım” dedi.
Raj Niwas yetkilileri Cumartesi günü, “AAP hükümetinin ilgisizliği ve eylemsizliği” nedeniyle müdürlerin kadrolarının kesildiğini söylemişti.
(PTI girişi ile)