Martin Bašta, Yeni Koç Zvvz Usk Prag: Basitlik Güzellik

EnondeR

New member
Otuz yaşındayken iyi bir zorluk var. Heyecan verici ve belki de imkansız görünüyor. Oldukça başarılı sezondan sonra, Hejková'nın iyi -footed koçu, Prag ekibinde başarılarını geliştiren kişi olacak.

“Teklifin birkaç gün boyunca uzanmasına izin verdim. Neye benzeyebileceğini merak ediyordum. Ama aslında başa çıkacak hiçbir şeyim yoktu,” diye itiraf ediyor Gözünde Spark.

Ama kafan hala dolu olmalı, değil mi?
İçimde büyük bir coşku ve gerginlik hissediyorum, bu anlaşılabilir. Takımı böyle bir kulüpte alın ve Natalia'dan sonra sorumluluğunda… Umarım herkese sahip olduğumu göstereceğim. Sepetimizin güzel görünmesini istiyorum, umarım insanlar bizi şimdiye kadar neşelendirir.

Kadın basketbolunda oldukça kısa hareket ediyorsunuz, USK'da bir yıl boyunca asistan oldunuz, ulusal koç Romana Ptáčková ile dört yıllık işbirliğinden başka deneyimleriniz var. Hala yeni gelen gibi görünüyor musunuz?
Bu yüzden kendimi aramam. İster on dokuzun çalışmasından ya da A-takımının mevcut çalışmasından temsili deneyiminden yararlanabileceğime inanıyorum. USK'da büyük isimlerle çalışacağımı anlıyorum. Kesinlikle büyük bir sorumluluğum olacak, tüm basketbol kızları çok şey anlıyor, bu da beni daha fazla çalışmaya daha fazla motive ediyor.

Martin Bašta

(* 23.7. 1992)

Eski lig oyuncusu Chomutov, Brno, Svitav ve Jindřichův Hradec, oyun kariyerine 2019'da sona erdi.

İlk koçluk deneyimini erkek basketbolla topladı. USK Prag'ın gençlik seçimlerine liderlik etti ve ayrıca A-takımına asistan olarak çalıştı.

2021'de Romana Ptáčková'nın uygulama ekibini 19 yaşın altındaki Dünya Şampiyonası'nın önünde güçlendirdi. Geçen sezondan önce Zvvz Usk Prag'a Natalia Hejková yardımcısı olarak geldi.

Her iki deneyimli eğitmenle çalışmak için öğrendiğiniz şeyleri kullanacak mısınız?
Romana ve Natália'nın benzer ilkelere dayanan bir taktikleri var, her ikisi de basitliğin güzellik olduğunu söylüyor. Buna bağlı kalmak istiyorum. Milli takımda karmaşık kombinasyonlarımız yok, hızlı ve agresif bir şekilde oynamak istiyoruz. Aynı zamanda kulübe transfer olmak istediğim daha geniş bir rotasyon kullanıyoruz. Romana'nın maçta on bir, on iki oyuncuyu içermesini seviyorum. Ve Bayan Hejková ile insan yaklaşımından açıkça bahsetmeliyim.

Nasıl özeldi?
Bazen çok katı olmasına rağmen kızlarla çıkabildi. Her zaman herkesle her şeyi söylemeyi başardı ve aynı zamanda büyük isimler yaptı.

Kulüpte hangi rolün devam edeceğini biliyor musunuz?
Ulusal toplantı başlamadan önce birlikte temas halindeydik. Bir akıl hocası rolünde hareket etmeli, daha büyük bir işlev görmeyi planlıyor, ancak yine de onun ve Bay Kučera arasındaki çözümde. Bizimle kalacağını takdir ediyorum, çünkü görüşü bizim için önemli olacak. Sonuçta, genç bir gerçekleşme ekibi kuruyoruz, hatalar yapabiliriz ve yapıcı eleştiri geldiğinde hepimiz ondan öğrenebiliriz.

Kadro'nun kompozisyonuna birlikte danışacak mısınız?
Takım önümüzdeki sezon zaten toplandı, bu yüzden şimdi danışmamız gerekmiyor. Natalia'nın ana olduğunu söyledi, ama seçtiğimiz tüm oyuncular ellerimin altına girdi. Onları kabul ettik. Gerçekten minnettarım, çünkü o anda kimin baş antrenör olacağı henüz belli değildi. Yine de bana güven verdi.

Belirli bir ismin gelişini dört gözle mi bekliyorsunuz?
Herkesle işbirliği yapmak için sabırsızlanıyorum. Yeterli oyuncu kalıyor, harika, iletişimsel türler. Baş antrenör olarak bunu dört gözle bekliyorum ve onlara verecek bir şeyim olacağına ve son başarılarımızı takip edeceğimize inanıyorum.

Antrenör Martin Bašta Euroliga kadınlarının son maçından önce.

Sezondan önce, şimdi kulüpte olan Jan Pavlík ile aynı anda USK'ya geldiniz. Daha olası işbirliği hakkında konuştunuz mu?
Hayır, ikimiz de bunun söz konusu olmadığını biliyorduk.

Kadın basketboluna geçiş olacak mıydı? Röportajlardan birinde oyuncunun ruhunu zaten anladığınızı söyledi.
Kadın ekibindeki ilişkiler daha karmaşıktır, kelimelere ve hareketlerine ve ifadelerine dikkat etmeniz gerekir. Birinin her eğitimde çığlık atması kesinlikle mümkün değildir, ya da erkekler gibi çizgiler ceza için koşuyor. Ama bunun onun sorunu olduğunu sanmıyorum. Baş antrenörden biraz mutsuz olduğu ve daha sonra pozisyonu değiştiğinde en başından beri ağır bir durumu vardı.

Ayrıca erkek basketbolla, özellikle erkek USK'da folimance üzerine başladınız. Oyun kariyerinin sona ermesinden sonra seni kim çıkardı?
Bay Prágr, hazırlıkta başladığım bir çocuk olarak en büyük liyakat. Ve belki de yirmiden beri bana oynamayı ve eğitimden vazgeçmemi söyledi. Bana kafamda bir böcek verdi. İkinci önemli karakter, Bay Prágr ile hazırlıkta altıdan beri oynadığım Honza Pospíšil ve bir süredir USK'da çalışıyor. Yani hepsi güzel bağlantılı.

Jan Prágr size neden eğitmek için bu kadar uzun süre kırdığını söyledi mi?
Bence doğam büyük bir rol oynadı. Oldukça sorun olduğumu söyleyebilirim. (kahkahalar) İletişim kurmakta hiç sorun yaşamadım, herkesle iyi bir ilişki kurmaya çalışıyorum. Aynı zamanda, kariyerimi bitirmemi sağlayan bazı sağlık sorunlarım olduğunu biliyordu. Uzun zamandır itiraf etmek istemediğimi gördü – artık anlamlı değil. Beni hala başarabileceğim hedeflere sahip olmak için harekete geçirmek istedi.

Babanız Roman bu yılki başarıları ve promosyonu, aynı zamanda eski bir lig basketbol oyuncusu nasıl yaşıyor?
Tıpkı ailedeki herkes gibi benimle gurur duyuyor. Babam uzun zamandır basketboldaydı ve tamamen kötü oynamadı, bu yüzden doğal olarak onu bir desen olarak aldım. Onunla eşleşmek istedim, ama oyuncular olarak işe yaramadım. Şimdi žabins ile finallerden sonra, başlıkları bir kez yakalamak için şaka yapıyordu. Her başarıya sevinir, ancak ailedeki herkes ne kadar spor yaptığımı ve hiç vazgeçmediğimi biliyor. Ağır zamanlarda bile değil.