Memnun Priske: Olatunji canavar gibi oynadı, Kuchta takım için çok çalışıyor

uTKu

New member
Birbirlerine iki kez yardım ettiler, Krejčí ilkinde köşeye yöneldi, ikincisinde ise Haraslín’den uzun bir sürüşün ardından finişten sonra sevindi.

Koç, “Bu, duran topları dönüştürmede doğru yola girdiğimizin iyi bir göstergesi” yorumunu yaptı.

Ama aynı zamanda birinden topladığınız, daha doğrusu açılış cezasına yol açtı.
Bunun oyunun önemli ve kilit bir parçası olduğunu biliyoruz. Geçen yıl onlarda çok başarılıydık, yani savunmada da. Ancak bu yıl buna hiç şüphe yok ve rakamlar pek de iyi olmadığımızı göstermiyor. Oyuncuları bunun farkına varıp odaklanmaya zorluyoruz. Bu kez bir oyuncunun kötü pozisyonundan kaynaklandı ki bu da elbette bireysel bir hataydı. Ancak aynı zamanda konuyu gündeme getirip birbirleriyle konuşması gereken ekibin de hatası var.

Kaptan Krejčí önemli olan her şeyde oradaydı ve onun için bu biraz çılgın bir maçtı. Penaltıyı kendisi çevirdi, sonra da hatası nedeniyle son gol atıldı.
Gerçekten çok zor zamanlar geçirdi. Başlangıçta penaltı pozisyonundaydı ve bu onu hafifçe fırlattı. Olur, almak niyetiyle topun peşinden gitti, bu gibi durumlar oyunun bir parçası sadece. Sonra kendisi iki gol attı… Ama sonuçta çok fazla risk aldık. Biz bundan memnun değiliz. Oyunun sonlarına doğru, ki bunu da benim sorumluluğum olarak alıyorum, tehlikeli durumlara düşüyoruz.

Ne demek istiyorsun?
Elli metre sınırının ötesinde toplara tekme atmaya devam edecek bir takım görmek istemiyorum. Bu, oyuncuların baskı altında oldukları bire bir durumlarda doğru kararları vermelerini sağlamakla ilgilidir. İyi bir pozisyonel oyun çıkarmak için işbirliği yaptılar… O zaman riskin çok büyük olup olmadığını değerlendirmek onlara kalıyor. Láďa bu sefer yanlış çözdü, o kadar şanslı bile değildi. Belki Zelený’nin bile ideal bir konumda olmadığı söylenebilir. Maçın bitimine üç dakika kala kötü görünüyor ama benim felsefeme dayanıyor.

Spartalı kaptan Ladislav Krejčí, Aris Limassol’a karşı Avrupa Ligi maçındaki golünü kutluyor.

Sizce hücum üçlüsü nasıl performans sergiledi? Pazar günkü derbi için onu nasıl toplayacağınıza dair bir fikriniz var mı?
Bilmiyorum, henüz çok erken. Kafamda bir fikir var ama takımda karar vermek için hâlâ çok zamanımız var. Onlardan pek çok harika şey gördük, Kuchta pozisyonunu çok iyi korudu ve bunu çok iyi idare etti. İyi fırsatlar yarattı, çalışma yoğunluğuyla takım için çok çalışıyor. Olatunji bir canavar gibi oynadı, birçok düelloya girdi ve bazı pozisyonlar kazandı. Rakiplere pek iyi iş çıkarmadı. Öte yandan Haraslín için bu en iyi maç değildi ama futbolda bu olur.

Kadroda beş değişiklik yaptınız. Kadro kompozisyonu derbiyi ne kadar etkiledi?
Tabii ki Pazar günü oynamayı umuyoruz. Ancak bu Avrupa maçlarında haftada üç kez oynadığınızda, erkek çocukların yüzde 100 hazır, en iyi formda ve formda olmalarına bakmalıyız. Bu kez belirleyici faktör olan 3 puan alabileceğine inandığımız bir takımla sahaya çıktık ve kadroyu buna göre oluşturduk. Pazar günü göreceğiz ne olacağını.

Maçı nasıl bekliyorsunuz, son zamanların en iyisi olabilir mi?
Mümkün, harika bir maç olacak. Her iki takım da harika bir formda, Çek taraftarlar için oldukça ilginç olacak.

Teşekkür kulübesinde koltuk değnekleriyle topallayarak sahayı terk eden Kaan Kairinen nasıl?
Bir şey bilmek için henüz çok erken. Hastaneye gidiyor, bakalım testler ne gösterecek. Pek iyi görünmüyordu ama belki onu mucizevi bir şekilde iyileştirecek bir tür şarj cihazımız olabilir.