MUMBAI: 30 yaşındaki bir kadın, Ghatkopar Doğu’daki Pant Nagar polis karakolu yakınlarındaki +16 katlı bir Ugam binasındaki dördüncü katındaki dairesinde sabah 6:45 civarında çıkan yangının ardından kurtarıldı.
Klimanın yanında başlayan yangın, dairenin holündeki elektrik armatürlerine de sıçradı. Annesi dışarı çıktığında kadın evde yalnızdı.
İtfaiye yetkililerine göre kadın, dumanın yatak odasına yayılmasından sonra dairede yangın çıktığını fark etti. Kadın Kiran R. dumandan paniğe kapıldı ve yatak odası penceresinden çıkıntıya tırmandı.
“Oraya ilk ulaşan Manhurd’dan ekiplerimiz oldu. Bir ekip yangını söndürürken, bir başka ekip de kadını kurtarmak için çıkıntıya merdiven kaldırdı. Yangını kısa sürede söndürmeyi başardık. Bhosale ve diğer itfaiyeciler çekmeyi başardı Yangını söndürdüğümüz için onu daireye sokmak daha pratik bir seçenekti. Ayrıca onu merdivenden aşağı indirmek de riskliydi” dedi.
Sawant, “Onu kurtardığımızda tehlikeli bir şekilde çıkıntının üzerinde oturuyordu” diye ekledi. Saat 08:00 itibariyle yangın tamamen söndürüldü ve operasyonlar tamamlandı. “Annem sabah 6 gibi tapınağa gitmişti ve ben uyuyordum. Sabah 7 gibi birden ateşim çıktı ve uyandım. Yatak odasına da dumanlar yayılıyordu. Önce annem ‘havan’ yapıyor sandım” Yatak odası kapısının tamamen karanlık olduğunu ve odanın yangından çıkan dumanla dolduğunu fark ettim. Orada daha fazla kalamayacağımı anladım ve hemen pencereden çıkıntıya atladım,” dedi Kiran Ravatka.
Ravatka toplandı ve çıkıntıya oturarak yardım istedi ve insanlar hemen toplandı. Ravatka, “Yangın sistemi çalışmıyordu çünkü zemin kattaki ana hat herhangi bir nedenle kapatılmıştı. Sistem tarafından herhangi bir yangın alarmı verilmedi.”