MUMBAI: Bu çekişmelerle parçalanmış zamanların ağlatan bir ihtiyacını karşılamak, Bharatiya Vidya Bhavan (BVB), Chowpatty, 18-26 Şubat tarihleri arasında dokuz günlük bir ‘Çeşitlilik İçinde Birlik’ kültür festivaline ev sahipliği yapıyor. Giriş ücretsizdir.
Boykot çetelerinin ve sağcı trollerin neden olduğu toplumsal türbülansın ortasında, önde gelen vatandaşlar, Hint Anayasasında yer alan zamansız Hint hoşgörü ve birlik değerlerini destekleyecek.
Takvimde panel tartışmaları, Urduca, İngilizce, Hintçe ve Marathi dillerinde çok dilli bir ‘mushaira’, Dinesh Thakur’un yönettiği ‘Jis Lahore Nai Dekhya’ oyunu, karakterleri dans, müzik, resim dışında Gujarati’nin farklı lehçelerini konuşan başka bir oyun yer alıyor. ve heykel. BVB kitapları %30 indirimli satılmaktadır. Performanslar kendi YouTube kanallarında yayınlanır.
BVB araştırma ve geliştirme danışmanı Ramesh Oza şunları söyledi: “Amaç, insanların coğrafya, dil, giyim, din ve diğer tüm kültürel tezahürler açısından her açıdan çeşitlilik gösteren gerçek Hindistan’ı anlaması. Girişim, Yedi ilde benzer festivaller düzenleyen Infosys Vakfı.”
Kıdemli Hintli yazar-sunucu Vishwnath Sachdev, ‘Çeşitlilik İçinde Birlik: Güç mü, Zayıflık mı’ başlıklı bir tartışmayı yönetecek. Dedi ki: “Bugün ulusumuzun karşı karşıya olduğu ana ikilem, aslında bölünmeyi teşvik ederken hepimizin birlikten bahsetmesidir. Hindistan’ın birçok dini, kastı, dili var ve bu bizim gücümüz – ama biz sadece farklılıklara odaklanıyoruz. I’ BVB’nin bu söyleşiyi düzenlemesine sevindim. Amacı buydu.” Sachdev ayrıca çok dilli şairler buluşmasına da katılacak.
Asghar Vajahat tarafından yazılan ‘Jis Lahore Nai Dekhya’ oyunu, Bölünme sonrasında patlak veren toplumsal isyanların insani maliyetine atıfta bulunuyor. Yönetmen Dinesh Thakur’un eşi Preeta Mathur Thakur şunları söyledi: “Dineshji bu oyunu 2003 yılında Gujarat’taki isyanlardan sonra sahnelemeyi, toplumumuzun nasıl geçmişteki hataları tekrar etmeye ve siyasi entrikalara kapılmaya devam ettiğini göstermek için seçti. BVB’ye sevindim. büyüyen köktendinciliğin ortasında toplumsal uyumu teşvik etmek için bu kültür festivalini düzenliyor. Diğer bir memnuniyet verici adım da, uzun süredir hiçbir gösterinin yapılmadığı bu alanı yeniden canlandırmak. BVB çok güzel bir mekan ve Güney ve Orta Bombay sakinleri bayılacak Buradaki gösterilere katılın.”