Mutlu Kaptan Krejčí: Herkesin önünde gülümsüyorum. Antrenörler, takım arkadaşları ve taraftarlar

EnondeR

New member
Pazar gecesi sonbahar sezonunun son maçından bahsederken çoktan gülüyordu.

Bundan önce Spartalılar zor zamanlar geçirdi. 72. dakikaya kadar Teplice karşısında mağlup oldular. Daha sonra Laci, durma sırasında Krejčí’nin sırtına vurdu ve top ağlara sıçradı. Olatunji galibiyet golünü 90. dakikada attı.

“Muhtemelen yılın son maçının daha sakin geçeceğini düşünürdüm. Ama biz bunu karmaşık hale getirdik. Sonuna kadar nasıl mücadele ettiğimizi, antrenörlerin, oyuncuların, taraftarların önünde gülümsüyorum. Ve olumsuz gelişen maçlarla nasıl başa çıkabileceğimizi bir kez daha gösterdik” diye vurguladı Krejčí.

Peki ilk yarıda sana ne oldu?
Çok fazla hata yaptık. Ben bizzat takımı baskı altına aldım, bir hata yaptım ve bu bir durağanlıktı. Penaltı vuruşumuzdan sonra durumu yanlış değerlendirdiğimiz için kırmızı kart geldi. İdeal olmadığını biliyorum ama o kadar çok maç var ki her birini genel bir bakışla yönetmek imkansız. Ancak maça iyi başlamamış olsak bile 3 puanımız var ve bu en önemli şey.

Cironun nedeni neydi?
Kazanma arzusu. Hep aynısını denedik ve daha fazlasını ekledik, yılmadık ve hep inandık. Bu bize zaferi getirdi. İki şansımız olacağını düşündük. Daha da fazlası vardı ama onları dönüştürmedik. Yine de durum tersine döndü.

Birisi size 12 ay önce 2023’ün nasıl olacağını söyleseydi ne düşünürdünüz?
Öyle bir yılın hasretini çekiyorsunuz ki, tam da bunu hayal ediyorsunuz. Başarılar, zaferler, deneyimler. Muhtemelen çok mutlu olan tek kişi ben değilim.

Lisansınızı baharda aldınız. O zamandan bu yana neyi geliştirdiniz?
Elbette Avrupa Kupalarındaki kurulumumuzla. Biz de yüzümüzün orada olmasını istiyoruz. Birkaç istisna dışında takımların bize uyması gerekiyor. Ayrıca uygulama ekibinin sistemi, kaliteyi, Çek ligi ve kupalarındaki oyunumuzun nasıl kurulduğunu da anlattık. Her şey, kendimizi nasıl tanıttığımız.