Nasıl hayatta kalacağım? Çılgın bir takvim veya hain mükemmeliyetçilik hakkında Iga şampiyonu

uTKu

New member
2020 finalinde Amerikalı Kenina'yı 6:4 ve 6:1 yendi.

Bir yıl önce vatandaşı Gauffová'yı 6:1 ve 6:3'lük skorlarla mağlup etmişti.

Geçen yıl Muchová ile 6:2, 5:7 ve 6:4 ile dövüştü.

Ve Cumartesi günü Paolini'ye karşı yine galip geldi.

Böylece, Paris topraklarının açık hakimi olduğunu, üst üste üçüncü kez ve genel olarak dördüncü kez burada hüküm sürdüğünü doğruladı. Naomi Osaka'ya karşı bir maç puanı kurtarırken, “Bu turnuva gerçek dışıydı, özellikle de ikinci tur göz önüne alındığında” diye hatırladı. “Sonra her maçta daha iyiye gittim.”

Basın toplantısında başka neler konuştu?

Paolini'ye karşı mükemmel bir maç oynayıp oynamadığına dair: “Çünkü bazen finalde çok fazla baskı olabiliyor, bence gerçekten iyi bir maçtı. Başlangıçta beni kırdı, belki mükemmel değildi ama seviyemi yüksek tuttum.”

İkinci turdaki bir dönüşün ardından tüm turnuvayı kazanmayı başardığı gerçeğine gelince: “Başım büyük belaya girse bile tenisimi bulabileceğime dair güven veriyor ve bu sayede maça geri dönebiliyorum.”

Roma turnuvasına katılmayı başaramayınca Vatikan'ı ziyaret ederken çekilmiş beş yaşındaki ünlü fotoğrafında: “Bu oldukça çılgınca. Ama bana öyle geliyor ki teniste yol herkes için adil, turnuvalara katılmak için mücadele ettiğiniz bu anlardan geçmek zorundasınız. Bunları oldukça hızlı bir şekilde başardım ve bundan gurur duyuyorum. O fotoğrafta 18 yaşındaydım, dolayısıyla o zamanlar oldukça normaldi.”

Kendisine uyguladığı baskı hakkında: “Mükemmeliyetçiyim bu yüzden her zaman kendimden baskı alıyorum ama üstesinden gelebilirim. Dışarıdan gelen baskı bana çarptığında durum biraz daha kötü oluyor ama bu turnuvada bununla başa çıkmayı başardım.'

Mükemmeliyetçiliğiniz hakkında: “Ne yaparsam yapayım yüzde yüz yapmak istiyorum. Ama bu hain bir şeydir, çünkü gelişmenize yardımcı olurken bazen de büyük bir yük olabilir. Bu yüzden dengelemeye çalışıyorum.”

Bu yıl Madrid, Roma ve Paris'te kazandığı galibiyetlerden öğrendikleri: “Bunu kanıtlayabilirim. Çünkü yaklaşık sekiz hafta önce takvimime baktım ve şunu düşündüm: Bu çılgınca görünüyor, bundan nasıl kurtulacağım? Ama artık buradayım. Tenis dışındaki hayattan keyif almanın kortta zinde kalmama yardımcı olduğunu öğrendim.”

Wimbledon'a kısa hazırlık hakkında: “Geçen yıl oldukça iyi bir sonuç elde ettim (çeyrek finalde elendi) ve bana öyle geliyor ki çimlere uyum sağlamak benim için her yıl daha kolay hale geliyor. Ama tabii ki bu büyük bir zorluk. Eğer burada daha önce kaybetmiş olsaydım, belki çimde oynamak ve kendimi geliştirmek için daha fazla zamanım olabilirdi, ama eğer bir seçim yapmak zorunda kalsaydım, toprağı tercih ederdim.”