NOIDA: Noida’da e-sigara (vape) satışına karıştığı iddia edilen bir kötü niyetli çete Perşembe günü altı kişinin tutuklanmasıyla yakalandı. Polis, ellerinden 15 bin Rs değerinde toplam 405 e-sigara ele geçirildiğini söyledi.
Polise göre, zanlılar Praven GaurAkash, Aryan Dev – Ghaziabad sakinleri ve Nitin GuptaUmesh ve Biru – Gautam Budh Nagar’ın sakinleri.
Polis Komiser Yardımcısı Vishal Pandey şunları söyledi: “Narkotikle mücadele kampanyamız için yeni bir yardım hattı Çarşamba günü açıldı ve Perşembe günü Sektör 63’teki Reliance benzin istasyonunun yakınında bazı suçluların bulunduğuna dair bilgi aldık. serildi ve zanlılar tutuklandı.Yaptığımız aramada içeriğinde nikotin bulunan 405 adet elektronik sigara bulduk.”
ACP Amit Pratap Singh, çetenin her zaman Noida ve Greater Noida’daki kolej ve üniversitelerden öğrencileri hedef aldığını söyledi. Çalışma tarzını açıklayan Singh, “Çete, Connaught Place’deki Palika Bazar’dan 300 ila 400 Rs’ye e-sigara satın alacak ve Noida’da 3.500 Rs ila 4.000 Rs’ye satacaktı. Ayrıca bu yasaklanmış e-sigaraları – “Made in China” çıkartmaları – şehrin lüks alışveriş merkezlerinde mağaza satmak için. Bu çok büyük bir bağlantı ve köklerini ve uluslararası sınırları aşarak Delhi’ye nasıl ulaştığını anlamaya çalışıyoruz.”
ACP, çetenin bir yıldır faaliyet gösterdiğini de sözlerine ekledi. Bir FIR, Elektronik Sigara Yasağı (Üretim, İthalat, İhracat, Taşıma, Satış, Dağıtım, Depolama ve Reklam) Yasası, 2019 kapsamında kayıtlıdır.
Polis, tutuklanan zanlılardan dördünün esnaf ve ikisinin seyyar satıcı olduğunu söyledi. Singh, “Suç ortakları hakkında bilgi almak için telefonlarını tarıyoruz” dedi.