Ocampo’nun usturası pratikte. İspanyol, Çek basketbolunu rekor sürede nasıl değiştiriyor?

EnondeR

New member
Çek kabininin ve genel olarak Çek spor ortamının gerçekten özel şeyler olduğu ifadesi basmakalıp ama aynı zamanda doğru. Ocampo’nun selefi Ronen Ginzburg bile buna alışmak zorunda kaldı.

İspanyol uzman uyum sağlaması gerektiğini ve geleneklerini takıma empoze edemeyeceğini çok iyi biliyor. “Biz farklıyız, bu çok basit. Örneğin biz İspanyollar öğle yemeğini saat ikide yiyoruz, siz ise on iki buçukta. Akşam yemeği ile aynı” diye farklılıkları anlatıyor.

Ve böylece tavizler arar. Ekibi bir arada tutmaya ve mümkün olduğunca iletişim kurmaya çalışır. Maç sonuçlarına yansıyacak olumlu bir atmosfer yaratmak istiyor. Aynı zamanda dikkatli olması gerektiğini de hissediyor.

“İyi deneyime sahip olduğum bazı şeyleri uygulamaya çalışıyorum. Ama kesinlikle ‘Şimdi bunu yapacağız çünkü ben dünyanın en zekisiyim ve bunu böyle buldum!’ demiyorum” diye vurguluyor.

Ocampo, sert antrenmanların savunucusudur, tahtada tembel atışlarla yürümez ve hız yapmaz. “Belki fiziksel olarak zorludurlar, ancak onlarsız yapamayız. Çocuklar antrenman sırasında bile belirli bir baskı altında olmalı, çünkü maçta her zaman bu baskı var” diye açıklıyor. “Bazen tekrar oynamalarına izin vermelisin, bu farklı.”

Fikirlerini yavaş yavaş oyuncuların kafasına çakmak istiyor, ancak birkaç gün içinde milli takım Portekiz’deki bir turnuvaya uçuyor, ardından Brno’da hazırlık düelloları oynayacak ve Ağustos ortasında Paris’te Olimpiyatlara yükselme mücadelesine başlayacaklar.

Bu yüzden, kulüp düzeyinde koçluktan alışık olduğu prosedürlerini değiştirmek zorunda. “Benim yaklaşımım tamamen farklı. Örneğin, İspanyol genç milli takımlarına koçluk yaptım ama bunu da kıyaslayamazsınız. Bunlar çocuklar, burada profesyonellerim var. Bazen kulüpte bir yılınız olur. Ama burada? Elimizdeki tüm zamanı verimli kullanmalıyız. Kötü kararlar vermemelisin çünkü hatalarını düzeltecek yerin olmayacak” diye heyecanla söylüyor.

Şimdiye kadar Bohačík, Krejčí, Peterka ve daha sonra katılacak olan Kárník eksik. Öte yandan, deneyimli Vojtěch Hruban, Poděbrady’ye, çoğunlukla gençlerin etrafında döndüğü Fransız liginde yeni bir imza atarak geldi.

Ocampo, milli takım kaptanının emrinde olduğu için çok heyecanlı. “Özellikle şimdi başlangıçta benim için çok önemli. Bana yerel oyuncular hakkında çok şey öğreteceklerine inanıyorum. Bana kimin hangi tercihlere sahip olduğunu, nasıl davrandığını, nelerden hoşlandığını söyleyebilir” diyor.

İspanyol oyuncu, ilk maçlardan önceki kısa sürede takımına basketbol alfabesini ana hatlarıyla anlatmak, geçiş aşamasında savunmanın ilkelerini anlatmak, rakiplerini pota alanının dışına zorlamak veya hücum yarı sahasında hareket etmek istiyor.

Aynı zamanda şunu da kabul ediyor: “Biliyor musun, benim için söylemesi çok kolay ama iki hafta içinde takıma girmek çok zor.” Başa çıkabilecek mi?