Ofisi, LG’nin Delhi hükümetinden öğretmenleri eğitim için Finlandiya’ya gönderme teklifini reddetmediğini söylüyor | Delhi Haberleri

Forya

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Delhi Raj Niwas Cuma günü yaptığı açıklamada, Vali Vinai Kumar Saxena’nın öneriyi kabul ettiğini söyledi. Delhi Hükümeti Öğretmen Yetiştirme Programı Finlandiya’da ve aksi yöndeki herhangi bir ifade “yanıltıcı ve muzip bir şekilde motive edilmiştir”.

LG, Delhi hükümetine yalnızca teklifi bir bütün olarak değerlendirmesini ve geçmişte yürütülen bu tür yabancı eğitim programlarının etkinliğini değerlendirmesini tavsiye etti.
Bu, Başbakan Yardımcısı’ndan bir gün sonra gelir. Manik Sisodia LG’nin Delhi hükümetinden 30 öğretmenin eğitimi teklifini “reddettiğini” iddia etti ve eğitimin Hindistan’da yapılabileceğini söyledi.
Delhi Eyalet Eğitim Araştırma ve Öğretim Konseyi, Delhi devlet okullarının temel liderleri ve Devlet Eğitim Araştırma ve Eğitim Konseyi’nin (SCERT) öğretmen eğitimcileri için beş günlük bir eğitim programı için bir teklif hazırlamıştı. Jyvaskyla Üniversitesi Finlandiya’da.
Raj Niwas bir dizi tweet’te “LG, Finlandiya’daki temel şef eğitim programı teklifini reddetmedi. Aksi yöndeki herhangi bir ifade yanıltıcıdır ve haylazca motive edilmiştir.”
“Hükümete, geçmişte yürütülen çeşitli denizaşırı öğretmen yetiştirme programlarının etkinliğini değerlendirmek için teklifi bir bütün olarak değerlendirmesi ve maliyet-fayda analizini somut terimlerle ortaya koyması tavsiye edildi.”
Saxena, hükümete Hindistan kurumlarında benzer eğitim programları belirlemesini tavsiye etti.
Raj Niwas, “LG ayrıca, kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını, mali sağduyuyu ve idari etkinliği sağlamak için ülkedeki Mükemmellik Enstitülerinde benzer eğitim programlarının araştırılmasını ve belirlenmesini tavsiye etti” dedi.
İktidardaki Aam Aadmi Partisi (AAP), öğretmen eğitimi teklifinin reddedildiği iddiasını Cuma günü ilerleyen saatlerde LG konutunun önünde protesto düzenleyecek.
(PTI girişleri ile)