Olimpiyat koleksiyonunun tasarımı, kızlar veya başkaları için tembellik olmayacak

EnondeR

New member
Jan, on yıl boyunca en önemli Çek tasarımlarının bir parçası oldu; parçaları Amerikalı top model Gigi Hadid veya İspanyol aktör Arn Piper tarafından giyildi.

Bugün dünya, spor salonunda eğitim gördüğü Hodonna’dan gelip teyzesini ziyaret etmek için Brno’ya tatile giden genç bir adama hayranlık duyuyor. Ancak o zamanlar araba kullanmayı hiç bilmiyordu. Bunlar tasasız yıllardı, diye gülüyor Ern.

Bir üniversite öğrencisi olarak yaratırken kendi hayatınızdan ilham aldığınızı söylediniz. Altında mı ödeyeyim?
Evet, dürtülerle dolu beynin gerçekte tek olduğunu ve ondan kopmanın imkansız olduğunu öğrendim. Avcı her zaman ne yediğini etkiler. Son koleksiyonu, otantik bir Afrika hippi kasabasında eğlendiğim Mısır gezileri sırasında icat ettim.

Son zamanlarda sunulan erkek koleksiyonuna ilk olarak bakarsam, ilk önce maneviyat ve hayatın anlamını yersiniz gibi görünüyor. Peki nasıl?
Bir tür enerjinin, gücün ve Tanrı’nın var olduğu tezine her zaman açık fikirli oldum. Son koleksiyonda ise hayat boyu maruz kaldığımız katmanlarımızın her biri üzerindeki etkiler, ister manevi ister Avrupa tüketim hayatımıza dayalı olsun yansıtılıyor. Koleksiyonda bu iki farklı dünyayı eğlenceli bir şekilde yan yana koydum. Sadece rahiplikten değil, aynı zamanda Avrupalı olmayan diğer kültürlerden de yararlandım, aksine ticari semboller vardı. Koleksiyonun adı Tanrının Adı Ne? Bazıları evcil hayvanlarını tanrıları, bazıları el çantaları, bazıları ise manevi bir hareket olarak görüyor.

Esas olarak Mue ile ilgileniyorsunuz. Peki ya dmsk koleksiyonu?
Her ne kadar anahtarlar üzerine yaptığım çalışmaları sunsam da aslında herkese hitap ediyor. Müşterilerimin tamamı kadın, ayrıca benden uzun ceket, takım elbise ve mont da seçebilirsiniz.

Bunun ana akım giyim mağazalarına da yansıyacağını düşünüyor musunuz? Hangi parçanın kadın, hangisinin erkek olduğunu ayırt etmeyeceğiz?
Eminim. Dünyada bu normalde işe yarar ve bizim başımıza gelmesi de an meselesidir. Böyle bir ayrım ancak bazı ürünlerin kadın ve erkeklere yönelik tasarımlarının gerçekten farklı olmasıyla devam ediyor. Ancak konu her vücut için farklı olması gereken sabitleme parçaları değilse, kıyafetler mükemmel bir şekilde karıştırılabilir. Son yıllarda üretilen tüm erkek deri saatleri buna bir örnektir ve bu vizyon yavaş yavaş mağazaya da aktarılmaktadır. Aslında bunun arkasında iki şey var, ta ki bu eğilimler daha yavaş gelişene kadar.

Yıllardır Prag’da yaşıyorsunuz. Muhtemelen Moravya’dan çok uzaktaydı…
Sonra onu Londra ve Pa’ya götürdüm. (gülüyor) Lisede yaratıcı bir şey yapmak istediğimi biliyordum ama hangi şarkı olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Hodonn gibi Mal şehrinin de avcıların genellikle ayrılmadığı gelenekleri vardır. Mm j gibi bir kişiliğe sahip olamadım, bu yüzden performans sergiledim. Bir an mimar olmak istediğimi düşündüm. Mimarlıkla hala çok ilgileniyorum ve eğleniyorum.

Çocuklara öncelik vermeye ne zaman karar verdiniz?
Spor salonunda çalışırken VC’den keyif alabileceğimi fark ettim ve sonra bunu öğrendim. Zln sınavlarına yönelik portfolyom üzerinde çalışmaya başladım. Orada, deneyimlerimin geri dönüşü olmasa da bende bir yetenek gördüler. Şükür ki içtiler, tüm hayatımı değiştirdi. Mimarlık konusunda sabrım olacağını sanmıyorum. Çok hızlı bir şekilde mini bir kıyafet koleksiyonu oluşturabiliyorum, böylece işimin sonucunu hemen görebiliyorum. O zaman hayatın kendisi daha hızlı ve daha çılgın oluyor, her mevsimde tempoyu artırmam gerekiyor. Ve sanırım bu bana yakışıyor.

Peki yerli Hodonn’unuzu nasıl hatırlıyorsunuz?
Sadece arada bir memleketime dönüyorum. Lisedeki sınıf arkadaşlarım ve ben çok geçmeden bunun ne kadar eğlenceli olduğunu hatırladık. Hodonn’da tasasız yıllar geçirdim. Bisikletle gittik, gitmeyince hemen yan taraftaki kafede oturduk. Bu süreçte kamyonla devasa bir çatı katı inşa ettik, aslında elimde hâlâ kalan şey bu. Bunun tekrar yaşanması için çok iyi birkaç yıl geçti.

İlk orta boy bisiklet tasarım yolculuğunuzu nasıl etkiledi?
Bu güne kadar spor salonundaki insanlarla, özellikle de ders verdiğim öğretmen Tom Vlka’yla çok iyi dostluklar sürdürüyorum. Benim seyahatimde de aynısı oldu. Eğer isteselerdi tekerlekler aslında benim için her şeyi biraz bozabilirdi. Ancak öğretmen düşündüğüm projelerin hepsini yapmama izin vermedi. Eğer beni boğuyor olsaydı, kolaylıkla çıldırabilir ve her şeyin üzerine dışkılayabilirdim. Bunu çok iyi biliyorsun ama kariyer benim için çok güzel bir an oldu, bir şeyler ters gidebilir ya da birileri motivasyonumu kırabilirdi ve bugün tamamen farklı olurdun. Bunu daha pahalı hale getirmek zorunda kalacağım.

Olimpiyatlara gidelim. 2024 Yaz Oyunları koleksiyonunun son derece özel olacağına dair söylentiler yayıldı. Aynı şekilde okunabilir mi, okunmadığını nasıl anlarsınız?
Belki biraz sıkıcı bir cevap olabilir ama koleksiyonun teknik ve teknolojik açıdan kusursuz hale getirilmesinden kesinlikle kaçınmak istiyorum. Estetik çok subjektiftir. Bazı insanlar giyinir, bazıları giyinmez, bu çok açık. Bununla hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Koleksiyonun mutlaka modaya uygun olmasını değil, şık bir şekilde çağdaş olmasını istiyorum. Benim için Mda sizi yansıtıyor ve zamanın ruhunu yansıtıyor. Bu yüzden onun güncelliğini yitirmesini istemiyorum ve bunun olmayacağını da biliyorum. Sadece Çek koleksiyonları değil, geçmiş koleksiyonlardan bazılarında da trenin uzun bir yol kat ettiğini hissettim. Ancak benden önce bu turu yapan tasarımcıları değerlendirmek istemiyorum. Herkes istediğini yapabilir, herkesin kendine göre bir estetiği vardır.

Sık sık tarihten ilham aldığınızı okudum ama bu koleksiyonda durum böyle değil…
Bu başka bir şey. Elbette koleksiyonda Çek halkının tarihine ve gururuna dair referanslar var ve bunlar da bana yansıyor. Ama tarihi bir kemik olmamalı.

Dünyanın en çok izlenen pmm yayınında herkesi etkilemek için on saniyeniz var. Ya işe yaramazsa?
Etkilemenin ne anlama geldiği konusunda kötü. Yabancı bir ülkedeki bir köpeğin bir esky’nin peşinden koşmamasını kötü şans olarak kabul ederim. Çok dramatik değil ama bunun neden olduğunu kesinlikle merak ediyorum. Koleksiyonumuzun yurt dışında da dikkat çekecek özelliklere sahip olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda, kelimenin tam anlamıyla ilgi çekmek için kelimeyi anlıyoruz, yani. zincirlemek değil, zamanla çevrelendiği gerçeğiyle ilgilenmek için. Koleksiyona insanların kafalarını sallamasına neden olacak wellies veya başka tembellikler eklemek istemiyorum.

Birdenbire elinizden gelen her şeyi tüm cumhuriyeti temsil edecek tek bir kıyafette toplamanız gerektiğini ilan ettiniz. Peki size göre echy ve eska mdu’nun tipik özelliği nedir?
Burada değillerse daha çok gitmek için bana gelirler mi bilmiyorum. Sandaletlere kaka yapıyorsun. Benim için bunlar arasında erkeklerimizin partilere giderken giydiği kısa kollu gömlekler de var. Hiç anlamıyorum, sakın bunu giyme, belki benim için Hawaii’ye özgü bir şeyler olur. Yoksa kısa kollu palto diye bir şey yok ama burada herkes alıp giyiyor, özellikle de Hodonn’daki paneller gibi koyu renklerde.

Bu Esk Navaraları bir şekilde kullanmayı düşünmedin mi?
Elbette bunları koleksiyona dahil etmekten çok keyif alırdım ama o zaman muhtemelen tam anlamıyla işe yaramayacaktır. Tam tersine, koleksiyonlara veya bardaklara güzel bir şekilde entegre edilebilirler, burada zevkli olabilirler ve aniden harika görünebilirler. Dikkatli kullanıldığında ne birinin ne de diğerinin tamamen zararlı olduğunu düşünüyorum. Benim dünyamda bu unsurlar normal şekilde çalışıyor. Sonuçta sandaletler Olimpiyat koleksiyonunda yok çünkü ayakkabının siluetinin daha hacimli olmasını istedim. Giysilerin geri kalanıyla çalışmayan tek şey onlar. Koleksiyon daha kapsamlı, lansman bu akşam olacak o yüzden sandaletleri kestim. Ama bunlar ne kadardı?

Peki kıyafetler daha hacimli olacaksa kim?
Görelim. (güler)

Peki Olimpiyat koleksiyonunuz ne durumda?
Tüm ürünleri tasarladık, masanın üzerine koyduk ve şimdi sporcular için doğru bedenleri seçebilmemiz için tam boylarını örnekliyoruz. Noel’den sonra üretime başlayacağız, olimpiyatlar için gerekli miktarda ürün üretmeye başlayacağız. Mon u neredeyse bitti ama kimseye göstermiyorum. Her zaman soruyorum ve sana ne yaptığımın fotoğraflarını gönderiyorum ama burada bu gerçekten mümkün değil.

Peki gizlice kıçını böyle ezmek nasıl bir şey?
üzüm Kimseye göstermemeniz gereken sevinç ondan geliyor. O zamanlar koleksiyonu sadece Olimpiyat komitesi görüyordu, birlikte çalıştığım insanlar oradaydı, onları tanımıyorum. Çok büyük bir yıkıma sahipsiniz. Ama buna değdiğini biliyorum, sürpriz etkisi çok önemli. Koleksiyonun dv’si dışarı sızdırılırsa, bu korkunç bir koda olurdu.