Plzeň – Astana 3:0, üstün performans, kendi sahalarında %100 skor elde ettiler

uTKu

New member
Pilzet tüm grup aşaması boyunca yalnızca bir gol attı. Astan’a karşı, Astanov’un stelinin ardından yapılan atışta çanta da hasar gördü.

maçı dakika dakika izledik

Çorbanın tek büyük hatası kesinlikle bu değildi, Saints koçu Miroslav Koubek oyuna tamamen hakim oldu ve oyunu kolaylıkla dağıtabilirdi.

Evimizde tek golümüz var. Oyunla gurur duyuyorum. Büyük bir canlılık göstermesine sevindim. Konferans Ligi’nde ilk kez sezon ortasında çok sayıda maç oynandı. Bunu çok erken anladılar ve sportmenliklerini kanıtladılar. Koubka, bize nasıl ısındığını söyledi.

Kaleci Baier ve defans oyuncusu Paluska’nın da başlangıç kadrosunda yer aldığı ev sahibi takım, dördüncü dakikada umut verici bir ilk deneme yaptı. Ancak Voln Hran direğe hakim oldu. Ziyarete gelen golman ondri daha sonra Su Samurunun kafasını ve ulco’nun stelini yakın mesafeden yok etti.

Pilzet’in büyük bir gururu ve cesareti vardı. 26. dakikada ulc az farkla kalenin önünden auta çıktı, Vlkanova ceza sahası içinde yakalandıktan sonra Ondrie’yi yine kaçırmadı. Devre arasında Astana’nın attığı gol de Vydra’ya takıldı.

Rz utkn ekimden sonra değişmedi. Bucha ilk olarak iyi pozisyondan hücum etti ancak 58. dakikada geriye düştüler. Vlkanova’nın cesareti kırılmış görünüyordu, zarif bir şekilde kalkandan kurtuldu ve ardından sert bir darbeyle kurtuldu. Sezonun hücum kanadı güney gl tarafından dolduruldu.

Devre arasında bir süre oynadığımızı sanıyorduk ama henüz mezun olmuyorduk. Sport 2 için anlatılan su golünün yazarı, sonunda başardığımız maçı bitirmek zorunda olduğumuzu gördük.

On dakika sonra evlerinde 2:0 öndeydiler. Klimento ve Camira’nın bir dizi oyun belirleyicisinin ardından Kolombiyalı orta saha oyuncusu kaleye vurdu. 82. dakikada Camira uzun mesafeli bir çalışmayla skoru açtı. Yıl içinde, Vlkanova’nın Konferans Ligi’nde attığı gibi arka arkaya beş gol attı.

Adam Vlkanova gol attı ve Plze’yi Astan karşısında öne geçirdi.

Viktoria, bu yılki Konferans Ligi’nde elemeler de dahil olmak üzere kaybetmedi ve on iki maçın on birini kazandı. Plzeň kulübü, son 16 turuna yükselmesi karşılığında UEFA’dan toplam 200 milyon kron tutarında mali bonus alacak.

Grup kurası çekildiğinde bunu başaracağımızı düşünmezdim. Dörtte altısını kazanın. Özeldir, eşsizdir, tarihe bir kayıttır, bir yazıttır. Başarılı olduğumuza sevindim, diye tamamladı Koubek.

Konferans Ligi’nin içinde bulunduğumuz yıla girerken, iç sahada ve deplasmanda belli bir skor elde ederek, yedikleri bir golle grubun en iyi savunmasına sahip takımın konumunu teyit ettiler. Ana sezonun zirvesinde, 18 puanla en yüksek Avrupa toplamı, Londra’nın West Ham takımının geçen sezonki rekoruna eşit oldu.

Bağımsız tarihte ilk kez oyunu baharda oynayacaksınız. Avrupa Ligi’nde Pilsen’in yanı sıra Slavia ve Sparta da uykuya daldı.

Konferans ligi 2023/2024

14/12/2023 21:00

Nhradnich:
J. Camira, J. Stank, M. Tvrdo, R. eznk, I. Traor, J. Kopic, J. Kliment, V. Jemelka, L. Hejda, Cadu, E. Jirka, P. Haek

Karar: W. Delajod – E. Finjean, P. Jeanne

Vahşi şair: 8.135 (kapasitenin %70’i 11.700)

Çevrimiçi rapora tıklayın