Priske Liverpool önünde: Tarzı değiştirmiyoruz. Klopp mu? Kimin bize karşı olduğu umurumda değil

uTKu

New member
Hayranlar için bu, muhtemelen başka bir ilginç gösteriyi sabırsızlıkla bekleyebilecekleri anlamına geliyor. Kendi sahasında Sparta cesur olmayı sürdürüyor, kupa ön elemelerinde Kopenhag ve Dinamo Zagreb'e karşı iyi maçlar oynadılar ve son olarak Avrupa Ligi ilk turu rövanşında Galatasaray'a karşı dört golle parladılar.

Bunların hepsi rövanş maçlarıydı, artık evinizde başlayın. Koç, maç hazırlığında bir fark yaratır mı?
Tam olarak değil. Biz de aynı şekilde hazırlanıyoruz, tüm Avrupa maçlarında bu böyleydi. Zihinsel düzen biraz değişiyor olabilir ama bunun dışında bir fark göremiyorum. Başarılı olma şansına sahip olmak için nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz. Önümüzde iki önemli maçımız var ve burada taraftarımızın da desteğiyle rakibimizi biraz daha zorlayabiliriz. Rövanş öncesi bize faydası olabilir.

Sparta – Liverpool

Perşembe günü 18:45'ten itibaren ONLINE

Liverpool'un basın toplantısı Sparta ile düellodan önce yayın yapacağız Çarşamba günleri saat 20.00'den itibaren canlı.

Çok fazla sakatlık yaşayan ve kadroyu tahmin etmek zor olan Liverpool'a hazırlanmak daha mı zor?
Tahmin etmek daha zor, bu bir gerçek. Ama takımın oyun tarzını, felsefesini takip etmeye çalışıyoruz. Liverpool'un çok fazla bireyselliği var ama onlar için kimin başlayacağı o kadar da önemli değil: Kadro ne olursa olsun, her zaman kalite beklemeliyiz. Çok gol atıyorlar, hücum futbolu oynuyorlar. Bazı genç oyuncuların takıma katılmasıyla da bu durum kesinlikle değişmeyecek. Onlarla da yeterince işimiz olacak.

Oyun tarzınız açısından Liverpool'u biraz anımsattığınıza katılıyor musunuz?
Her türlü övgüye kesinlikle sevindim ama sonuçta mesele her zaman olaylara nasıl yaklaştığımızla ilgilidir. Şu ana kadar Avrupa'da iyi yaptığımız seviyemizi korumamız, kademeli adımlar atmamız gerekiyor. Şimdi bizi en büyük zorluk bekliyor; bu bize gerçekte nerede olduğumuzu ve Avrupa'nın en iyi takımıyla karşılaştırmadan nasıl çıkacağımızı gösterecek.

Liverpool'a karşı oynayan bir oyuncu olarak lige Portsmouth adına başladınız. Kişisel anılarınız var mı?
Çok kötü. Onlara karşı oynadığım dört maçın üçünü kaybettim; iki kez oyuncu olarak, bir kez de teknik direktör olarak. Yani pek bir şey yok.

Ama artık kendinizi koçluğun süperstarı Jürgen Klopp'la karşılaştırabilirsiniz. Kariyerinizde size herhangi bir şekilde ilham verip vermediğini bana söyleyebilir misiniz?
Bu tür sorulardan pek hoşlanmıyorum. Herkese saygım var, kendisi de dahil elbette. Kesinlikle son yılların en başarılı antrenörlerinden biri, iyi gidiyor ama bana ilham verip vermediği konusunda daha fazla konuşmak istemiyorum. Takımı kimin çalıştırdığı, kimin karşımızda olduğu pek umurumuzda değil. Daha ziyade başarılı olmak için ne yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tabii ki Liverpool'a, kulübün temsil ettiği her şeye büyük saygım var. Ama benim işim Sparta ve bizim başarımız.

Ona ne yol açacak? Tekrar hücumda oynayacak mısın?
Evet oyunun tarzını değiştirmeyeceğiz.

Peki Slavia ile oynanan derbi sonrasında takımın sağlık durumu nasıl?
Çocuklar hazır, iyi görünüyorlar, birkaç küçük soru işareti var, bu yüzden dün sadece daha hafif bir antrenman yaptık. Artık oyuncular doksan dakika boyunca tam yoğunlukla hazırlar. Kadroyu zaten net olarak biliyoruz, oyuncular da bunu biliyor, yani ne yapmak istediklerini biliyorlar.

Stoper Panák derbinin devre arasında oyuna girdi, artık sorunu yok mu?
Filip de bu soru işaretlerinden biriydi. Ama artık hazır.

Taraftarların Liverpool'daki rövanş maçının biletlerini iki dakika içinde satmasına ne dersiniz?
Hayal gücü! Harikalar, ligde bile deplasman maçlarında sık sık sektörlerin tükendiğini görüyorum. Taraftarlar bizim için çok önemli, bundan mutluyum.