Rahul Mukherjea dürüst olmadığı ve işbirliği yapmadığı için onu daha sonra sorgulamalıyız: Indrani Mukerjea | Bombay haberleri

EnondeR

New member
MUMBAI: Sheena Bora cinayeti zanlısı Indrani Mukerjea, hâlâ tüm dosyalara erişimi olmadığını ve kilit tanık Rahul Mukerjea’nın dürüst olmadığını ve işbirliği yapmadığını iddia ederek mahkemeyi daha sonra onu çapraz sorgulama için geri çağırmaya çağırdı.
Indrani’nin savunması, Rahul’ın Haziran ayında başlayan ifadesini bitirdiği ve babası Peter Mukerjea’nın avukatı Manjula Rao’nun onu azarladığı bir gün geldi. Indrani’nin ekibi Rahul’u çapraz sorgulamak için çok zaman harcadı ve soruşturmayı ancak Perşembe günü tamamladı.
Avukat Ranjeet Sangle’ın sunduğu savunmada, davaya yakın zamanda dahil olduğu ve mahkemeden fotokopi departmanına birçok yönlendirmeye rağmen, bugüne kadar 2.000 sayfadan fazla belgenin Indrani’ye verilmediği belirtildi. “Bu tanık tamamen sahtekârdı ve kesinlikle işbirliği yapmadı ve ‘hatırlamıyorum’ veya ‘bilmiyorum’ gibi soruların çoğunu yanıtladı… doğru ve doğru yanıtları bulmanın tek yolu, onu ilgili tüm belgelerle karşı karşıya getirmektir… ”dedi savunma.
Argüman, tüm belgelerin yokluğunda savunmanın yetersiz kaldığı ve kilit tanığı en iyi şekilde çapraz sorguya çekemeyeceğiydi.
Cuma günü Rahul, babasının Sheena ile olan ilişkisi hakkında hiçbir şikayeti olmadığını söyledi. Rahul, “…Peter’ın Sheena ile olan ilişkime asla karşı çıkmadığına katılıyorum… O zamanlar babamın bana Indrani’nin ailesinin Sheena ile olan ilişkimden memnun olmadığını defalarca söylediğini söylemek doğru,” dedi Rahul Rao’nun soruları. 2011’de Sheena ile nişanlandıktan sonra Peter, onları kutsadığını ifade etmiş ve onları tebrik etmişti.
Rahul ayrıca Sheena’nın biyolojik ebeveynlerinin (Indrani ve eski ortağı Siddhartha Das) yasal olarak evli olup olmadıklarını veya boşandıklarını bilmediğini söyledi. Sheena’nın eğitim nitelikleri ve davranışları dışında, bu konuların hiçbiri ailesini rahatsız etmiyordu.
Peter’ın 26 Nisan 2012’de Hindistan’a ayak bastığında bildiği kadarıyla Sheena’nın sözde ortadan kaybolduğundan haberdar olup olmadığı sorulduğunda Rahul, Rahul’ın Sheena’yı iki gün önce Bandra’ya bıraktığından ve onun geri dönmediğinden habersiz olduğunu söyledi. “Peter’ın Sheena’nın hareketi ve nerede olduğu hakkında ilk elden bilgisi olup olmadığını bilmiyorum. Peter’ın, Indrani’den öğrendiklerinden yola çıkarak söz konusu gerçeği bana anlattığı doğru.’
Rahul, Peter’ın Goa’daki evini Vidhie’ye bağışlayıp bağışlamadığını ve Peter’ın Vidhie’yi evlat edindiğine dair herhangi bir yasal belge olup olmadığını bilmediğini söyledi. Sheena’nın Peter’a önünde Indrani’nin kız kardeşi olduğunu söylediğini kabul etti ve daha sonra “büyükanne ve büyükbabasının Indrani’ye güvendiğini ve eğer doğruyu söylerse hepsinin acı çekeceğini” açıkladı.
Sheena’nın 24 Nisan 2012’de Indrani, eski kocası Sanjeev Khanna ve şoför Shyamvar Rai tarafından öldürüldüğü iddia edildi, ancak 2015’e kadar gün ışığına çıkmadı. Peter komplonun bir parçası olacaktı. Dava 9 Aralık’ta devam ediyor.