Reddedildim diyor kanser hastası | Bangalore haberleri

araru

New member

BENGALURU: “Şubat 2021’de sol göğsümde ilk kez bir yumru hissettiğimde inkar içindeydim” dedi Dr. Vinutha LakshmanTümörün kötü huylu olamayacağını kendine binlerce kez söyleyen 57.
Neredeyse iki yıl ve sekiz tur kemoterapiden sonra, doktor kansersizdir. Dr Lakshman, “Evimle ilgileniyorum. Şarkı söylüyorum, yemek pişiriyorum ve etrafımdaki yeri güzelleştiriyorum” dedi.
“Doktor olsun olmasın doktora gitmekten çekiniyorsunuz. Benim de başıma geldi. Bir doktor olarak tümörle gitmem gerektiğini biliyordum. Ama kanser olamaz diye bir hüsnükuruntu vardı. Sonra düşündüm ki Önümdeki tüm prosedürün – test yaptırmam gerekiyordu, biyopsi, kemoterapi. Tanıdığımız ve tedavilerini geciktiren iki doktor daha vardı. Kız kardeşlerimden biri bana örneklerinden bahsetti ve kesinlikle iyiler. şimdi ve hatta doktorluk yapın ”dedi.
Dr. Lakshman, tümör haberini ilk fark ettikten beş ay sonra kız kardeşlerine bile verdi. “Beni bir doktora görünmeye zorladılar ve sonunda gittim. Tümör çok hızlı büyüdü. Çapı 1-2 cm olan, beş ayda 8 cm oldu” diye hatırlıyor.
Bengaluru’da bulunan kız kardeşlerinden biri, onunla birlikte doktora giderek ona manevi destek verdi ve tedavinin sorunsuz geçmesini sağladı.
Dr Lakshman bir cerrahi onkologla görüştü. Manipal Hastaneler ve meme kanseri teşhisi konmadan önce bir mamografi, biyopsi ve diğer testlerden geçti. O referans alındı Doktor Poonam Patil, aynı hastanede tıbbi onkolog. Kemoterapisini ertelerken, Dr. Patil her şeyin yolunda olduğuna dair yanlış güvenceler vermeyi bıraktı.
Dr Lakshman, “Sekiz tur kemoterapi aldım ve zordu, ancak bana verilen ek ilaçlar çok iyiydi” dedi.
Dr. Patil, yolculuğu kolaylaştırmak için bugünlerde destekleyici ilaçların mevcut olduğunu söyledi. “Fiziksel ağrı değil, yorgunluk ve iştahsızlık acıtıyor. Yorgunluk hissetti ama zamanla bunun üstesinden geldi. Her kemoterapi döngüsünde aralıklı olarak yorgunluğun üstesinden geldi” dedi.
Doktor Lakshman asla pes etmek istemedi. “Tünelin ucunda ışık olduğunu hissettim ve galip geleceğimi biliyordum. Duygusal çöküntülerim olmadı ve ablalarım sertti. Evde hiç konuşmadık. Onların tedavi olduğu bilinen bir gerçekti. ve bunu göründüğü gibi kabul ettiler. Acıma yoktu ve bir doktor ailesinden beklenemezdi” dedi.
Dr. Lakshman’a kemoterapiden bir gün önce bir e-posta göndermesi ve her şeyi hazırlaması söylenecek ve doktor hemen cevap verecekti. “Gelecekten korkmuyordum. Uyuşturucuyla baş edebileceğimi biliyordum.”
7-10 yıl devam etmesi gerekebilecek hedefe yönelik hormon tedavisi dışında tüm tedaviler 10 Şubat 2022’de durduruldu. Dr Lakshman, “Etrafta gayet iyi hareket edebiliyorum ama dengemle ilgili bir sorunum var. Artık emekliliği seçtim” diye ekledi.