Roland Garros'ta kesinti sonrası daha az

uTKu

New member
Kariyerinde sadece altı kazandı! Şimdiye kadar, son ve çok ağrılı yenilgi Perşembe günü ikinci tur Roland Garros'ta acı çekti.

Paris'te eleme alanında başlayan ve on maçtan dokuzunun önüne düşen Portekiz'den Henrique Roch'un iki yollu oyuncusuna karşı, 6: 2, 6: 1 ve 3: 2'yi mola verdi.

Ama sonra çöktü ve aşağıdaki üç set 4: 6, 3: 6 ve 3: 6'yı kaybetti.

Maçı şaşırtıcı derecede olumlu bir ruhla “Aksi takdirde Clay'de gösterdiğim en iyi performanslardan birini yaptım.”

“Gerçekten fantastik oynadım ve ilk iki sette sonuca sıçradı. Ama rakip üçüncü setten bu yana inanılmaz bir şekilde başladı. Mahkemesini yakalayan ve harika oynadığı gibi şapka aşağı inen tenis için gösterdiği şey.”

Üçüncü setteki moladan sonra konsantrasyon kaybını etkilemeyi veya yabancıyı hafife almayı reddetti. Fiziksel olarak düşmediğini, formda hissettiğini söyledi. Sadece rakibin geliştiğini yineledi. Yine de, aynı zamanda Menšík kötüleşti. İlk iki eylemde toplam 16 zorla hata yaptı, geri kalan üç toplam 37.

Ve yine beşinci setin piyangosunu yönetmedi.

2: 3'ün yakın bir sonucundan sonra, yetişkin bir kariyerinde oynayan altı büyük slamdan beşine veda etti.

ABD Open 2023'te Taylor Fritz'den gelen felaket bir çöküş aldı ve sonra başladı.

Avustralya Açık 2024 – Hubert Hurkacz 2: 3 ile yenilgi.

Wimbledon 2024 – Alexander Bublik ile 2: 0 kurşun kullanmadı.

ABD Açık 2024 – Nuna Borges'in beşinci setinde kanarya.

Australian Open 2025 – Alejandr Davidovich'e karşı iki setin bir başka boşluğu.

Ve Roland Garros 2025 – Paris'te bile, ilk iki set ilerlemesini sağlamadı.

“Ama benim lanetimse herhangi bir sonuç çıkarmaya gerek yok,” diye cevaplıyor. “Daha ziyade, olumlu alıyorum. Bu yıl, iki maçın yanı sıra, üç ya da beş sette diğer herkesi kaybettim. Bu eşek 0: 3'e ulaşmaktan daha iyi.”

Dolayısıyla, ifadesi hala çok acı verici olan sayıların gerçekliğine denk gelmez, ancak bu tür istatistikleri döndürmek için önkoşulları varsa, Menšík'dir.

Zaten on dokuz yaşında seçkin on beş dünya sıralamasına giren bir adam. İki ay önce Miami'deki Masters finalinde, Novak Djokovich iki tiebreation'da şaşırdı, bu yüzden gergin anları yönetti. Ve belki de tarihin en iyi tenis oyuncusu ona karşı duruyordu.

Jakub Menšík (sağda) ve Novak Djokovic, Miami'deki finalden sonra konuşuyor.

Bu yüzden Grand Slam başarısızlıklarına ağıt yakmak yerine, iyimserlik: “Son beş binden bile bir ders aldım. Hala gençim, turnuvayı turnuvadan öğrenecek ve geliştirecek çok şeyim var.

Paris'te, Grand Slam'da ilk kez, konuşlandırılan rolüne girdi, bu yüzden kendisini maçın çoğunu baskı yapmadan oynadığı ve zaferin onu beklediği gerçeklik sadece sürpriz yapabileceği durumdan hızla yönlendirmesi gerekiyor.

“On dokuzuncu yaşında olmama rağmen, ama bir favori gibi hissediyorum, hiç de.

Genel olarak, sezonun kil kısmından memnun. “Harikaydı. Daha az popüler yüzeyimde harika sonuçlar ve performanslar gösterdim. Bunu çok olumlu değerlendiriyorum ve Roland Garros.”

Şimdi geçen yıl ilk kez oynadığı çimleri arıyor. Cannon gönderimleri ve dik darbeler yapmayı dört gözle bekliyor.

En yakın birkaç turnuvanın iki kazanan set oynayacağı kesinlikle bir avantaj olacak.

Ve Wimbledon'da?

2: 0 puanının galibiyet anlamına gelmediğine daha da dikkat etmelidir.