Rüşveti bilmiyordum. Futbol kulübünün sahibi Vyehrad mahkemede Rogoz’u işaret etti

EnondeR

New member
Slavoj Vyehrad, Futbol Federasyonu R’nin (FAR) eski başkan yardımcısı Roman Berber’in de dahil olduğu geniş kapsamlı futbol yolsuzluk davasına karışan tek birincil kişi. Sttn, kulübün Berber ve Rogoz’un yanı sıra futbol çevresinden 19 kişiyi daha çevreledi. mahkeme, sanıklar hakkında, suçu kabul ettikten sonra hakimle üzerinde anlaştıkları ertelenmiş ve para cezalarını onadı.

Kapağa göre Berbr, 2019 ve 2020’de ligde on birincilik ve ikincilik manipülasyonuna yenik düşen organize grubun zirvesinde yer aldı. Bu durumda, Alob’a göre, dar bir rol oynayacak.

Kapakta, FAR’daki hakim konumu sayesinde Berbr’in, Rogoz’un talepleri doğrultusunda Vyehrad’ın maçına ilişkin kararları etkilediği ve seçilen saha, delegeler, rakip kulüplerin oyuncuları ve görevlilerinin daha sonra Vyehrad’ın bir ücret karşılığında kazanmasına yardımcı olduğu belirtildi.

Kapağa göre Berber’in motivasyonu gücü pekiştirmekti ve Rogoza, kulübe prestij, gelir ve oyunlarının değerini getirecek olan Vyehrad’ın ikinci lige yükselmesi arayışıyla hareket ediyordu. Berber, organize suç örgütüne üye olmakla suçlandı ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçluluk reddedildi.

2000 yılından bu yana Vyehrad’ın sahibi olan Klma, birkaç kişinin tavsiyesi üzerine Rogoz’u spor editörü olarak işe aldığını ifade etti. Rogoz pr’ın arkasında bir takım pozisyonlar vardı, kaliteli bir oyunun nasıl bulunacağını biliyordu ve Klma rahatladığı için mutluydu çünkü genç yaşta bile kulüpte çok işi vardı.

Rogoza’yı daha önce duymuştu ve bu da onu sinirlendiriyordu. Klma, kulüp birinci ligdeyken ona yaklaşık 60.000 kron ödedi, ikinci lige yükseldikten sonra bu rakam 85.000 ve 90.000 kron civarındaydı. Rogoz yaklaşık personel ve zpalardan sorumluydu.

Kulüp yolsuzluk nedeniyle Prag hapishanesine gönderilerek cezalandırıldı. Suçlamalardan dolayı dava sponsorlar ve oyunla ilgiliydi. 2020 civarında birkaç milyon kron piyasaya sürülmeli. Bunlar sp istatistikleridir. Kıyaslanamaz, dedi Klma.

Vakaların ortaya çıkmasından sonra Rogoz’dan ayrıldı. Bugün hiçbir bağlantımız yok. Onu en son ne zaman gördüğümü hatırlamıyorum ama onu hatırlıyorum, dedi.

Roman Rogoz, Plzeň Bölge Mahkemesinin binalarına sarılmıştı. Roman Berber’in dahil olduğu futbol yolsuzluk davasında ifade vermeli.

Berbr bu kez mahkemeye sanıklardan biri olarak çıktı, ancak kendisinin yokluğunda bir sanığın tutuklu kalması için iki dava açtı. Avukatı tarafından sorulduğunda Klma, Berbr’in Vyehrad’ı desteklediğini hiçbir şekilde fark etmediğini söyledi. Futbolda organize bir yedek oyuncu grubunun etkili bir sonuç yaratacağının farkına bile varmadı.

Organize grupların faaliyeti paketlemenin en ünlü şeklidir. Jaroslav’ı 20 yıldır tanıyorum, ona saygı duyuyorum, her zaman doğru bir ilişkimiz oldu. Berbr, Klmov’un açıklamasına göre onun yerini her zaman yaşlı adam ve genç adam aldı.