BENGALURU: SSLC ve PUC sınavlarıKarnataka hükümeti, ‘Güvenli Sınav Sistemi’ projesi kapsamında CID, Polis İstihbarat hafiyeleri ve Siber Polisi istihdam etmeye karar verdi.
Ayrıca hükümet, sınav veya soru kağıtlarındaki mesajları takip etmek için sosyal medyayı izliyor. Bu yıl olaysız bir soruşturma yürütmeyi uman Eğitim Bakanı BC Nagesh, Salı günü İçişleri Bakanı ve üst düzey polis yetkilileriyle bir beyin fırtınası toplantısı düzenledi.
Bu yıl II. PU sınavları 9-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan SSLC sınavları 31 Mart’tan 15 Nisan’a kadar. Bakan, “Covid nedeniyle geçmişte sınavlara girişte bazı gevşemeler vardı. Bu yıl polisin çeşitli kollarının katılımıyla süreci garanti altına alıyoruz” dedi. .
Sürekli suçlular taranıyor
Nagesh, yetkililerin anketlerle meşgul olacağına katılıyorum, ancak sınavlar da bir o kadar önemli” dedi.
Soru kitapları 24 saat gözetleme için barkodluyken, istihbarat dedektifleri fotokopi makinelerini, internet kafeleri, kumarhaneleri ve kötü niyetli kişilerin görevi kötüye kullanabilecekleri diğer olası yerleri izliyor. Siber polis, soruşturma sırasında yaramaz mesajları tespit etmede departmana yardımcı olacaktır.
Üst düzey bir eğitim yetkilisi, “Yanlış kişiler rastgele sorular içeren bir anket oluşturabilir ve bunu gerçek kağıt olarak dağıtabilir. Bu tür iletiler ve iletiler izlenecek ve titizlikle ele alınacaktır” dedi.
Bunun dışında hükümet, önleyici gözaltına alınacak olan sık suçluları izliyor. Nagesh, “Daha önce anket sızıntılarına tanık olan sınav merkezlerinin güvenliği artırılacak. Sınav merkezine elektronik alet sokulmayacak ve öğrencilere yardımcı olmak için her odaya duvar saati konulacak.”
Bu yıldan itibaren, yeniden değerlendirme bir puan farkla sonuçlanırsa, öğrenciler yeni not kartları alacaklardır. Daha önce, yeni not kartları yalnızca bir öğrencinin 5-6 puanı daha fazla olduğunda verildiğini söyledi.