Şimdi Karnataka’daki öğrenciler | tek sömestrlerde kolej değiştir Bengaluru haberleri

araru

New member

BENGALURU: Hükümet Çarşamba günü öğrencilerin bir kolejden diğerine transferini kolaylaştırmak için bir emir yayınladı. garip dönemlertarafından amaçlandığı gibi Milli Eğitim Politikası.
Aynı üniversiteye bağlı bir kolejden başka bir koleje veya başka bir koleje yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler bu seçeneği kullanabilirler. Her iki durumda da öğrencinin başarısız olduğu dersler yeni koleje taşınır.
CN Ashwat NarayanYükseköğretim Bakanı, öğrencilerin tek dönemler (1, 3, 5 veya 7) için geçerli olan UUCMS (Birleşik Üniversite ve Kolej Yönetim Sistemi) platformu aracılığıyla akademik yılın başında yatay geçiş yapacaklarını söyledi.
Üniversitelere ayrıca öğrenciler için çoklu giriş ve çoklu çıkış seçenekleri sunma talimatı verildi. Bu imkan kapsamında, iki yarıyılı tamamlayan öğrenciler sertifika almak zorundadır. Dört yarıyılı tamamlayanlar diploma almak zorundadır. Öğrenciler altı yarıyılı tamamladıktan sonra mezuniyet belgesini, sekiz yarıyılı tamamladıktan sonra da mezuniyet belgesini (onur belgesi) alırlar.
Kursu yarıda bırakanlar, yedi yıl içinde (ilk yarıyıl için kabul tarihinden itibaren) yeniden kabul edilebilir ve daha ileri eğitim alabilirler. Öğrencilerin aldıkları krediler ‘akademik kredi bankasına’ eklenir ve ilgili sertifika verilirken dikkate alınır.