Şirket, dijitalleşme nedeniyle Prag’da yeni kurulan durakları kademeli olarak söküyor

EnondeR

New member
Aralık 2021’de THMP şirketi, Velk Ohrada toplu taşıma durağına ilk yeni otobüs durağını kurdu. O zamandan beri, Prag’ın her yerinde durdurma plakalarını bu şekilde değiştirdi. Şimdi çanta beni tekrar kapatıyor.

Konsey, tıpalara sayısallaştırılmış bir form vermeyi kabul etti, çünkü içine takılı pistonların çoğunun sökülmesi, destek kolonunun değiştirilmesi ve yeniden durdurucuya yerleştirilmesi gerekiyordu. İlk aşamada, aralarında Umavsk durağı ve 185 dijital ekran kurulumu ile gelecekteki bir proje olan İlkokul Fakültesi gibi 30 durak olacak.

Yumrukların sökülmesinin nedeni ise dijitalleşme yani 21. yüzyılın teknolojisini yumruklara taşıyan kağıt reklam vitrinleri yerine dijital ekranların yerleştirilmesi. THMP Yönetim Kurulu Başkanı Tom Novotn, iDNES.cz’ye verdiği demeçte, dijital ekranların belediye bilgi kanalının ihtiyaçlarına ve reklam ihtiyaçlarına hizmet edeceğini söyledi.

Mekânsal orantılar ve gerekli ekipman nedeniyle bu faaliyet doğrudan sahada yapılamaz, bu nedenle burçlar sökülerek üretim hattına götürülür, burada direk değiştirilir ve daha sonra tekrar buşingler takılır. Bireysel duraklardaki orijinal yer, Novotn’u açıkladı.

Dijitalleştirilmiş parmakların hemen takılmasının neden mümkün olmadığı ne belediye ne de şirket tarafından açıklandı.

Konsey tarafından onaylanan malzemelere göre Prag, toplu taşıma duraklarında gecikme ve yeni durakların kurulması için KDV dahil 834,8 milyon kron ödemek zorunda kaldı. Belediye ve Prag Başkenti Teknolojisi, birkaç durağın sökülmesi ve bu boru ile yeniden kurulmasının nasıl ele alınacağı konusunda isteksizdir.

Vt Hofman yazı kuruluna, tüm proje şirketimiz Technology of the Capital of Prague’ın sorumluluğundadır, bu nedenle başka sorularınız için onlarla tekrar iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Yönetim Kurulu Başkanı Tom Novotn, daha sonra sadece projenin başkent Prag’ın bütçesinden finanse edildiğini ekledi.

Ne belediye ne de şirket neden dijitalleşmeye ve şimdi ulaşıldığını ve neden dijitalleştirilmiş sayfaların hemen kurulmasının mümkün olmadığını açıklamadı.

Yeni mobilyaların şekli, Olgoj Chorchoj stüdyosunun başarılı olduğu 2018 tasarım yarışmasında Prag tarafından seçildi. Jüri özellikle teklifin tasarımdaki kesinliğini takdir etti. Fiş koyu renkli edho kilden yapılmıştır ve çöp içerir. Durağın dışında yolcuları durağın adı, saati ve hareket saatleri hakkında bilgilendiren yerel yönlendirme paneli bulunmaktadır.

İki bilgiye göre, planlanan dijital paneller, örneğin kültürel veya spor etkinlikleri ve olaysız bir olay olması durumunda başlangıçta belediyenin kriz merkezi hakkında bilgi sağlamalıdır.