Slavia’nın galibiyeti Chytil tarafından yönetildi. Ve ilerisi? Liverpool belki sadece finalde güldü

EnondeR

New member
Baskın bir galibiyet alan Slavia, gruptaki dengesini bir mağlubiyetle beş galibiyete ayarladı ve AS Roma’nın önünde birinci sıradan son 16 turuna yükseldi.

“Gitmek istiyorduk, asıl hedefimiz buydu. Ve bu ilk satırdan mı? Roma’dan önce mi? Daha da heyecanlıyız” dedi Chytil stadyumun derinliklerinde. “İtalya’da kaybettiğimizde artık umudumuz bile yoktu. Ve sonra onların da burada olmasıyla işleri daha iyiye çevirdik. Harika bir duygu, büyük bir başarı” diye gülümsedi.

Dört artı iki dengesiyle Romelu Lukaku veya Pierre-Emerick Aubameyang gibi isimlerle Avrupa Ligi’nin en üretken oyuncuları arasında yer alıyorsunuz. Nasıl hissediyorsun?
Harika. Ama takım arkadaşlarım olmasaydı bu golleri atamazdım.

Bu istatistikleri takip ediyor musunuz?
Kesinlikle. Bunu bilmiyordum. Buna odaklanacağımı mı? Bu değil.

Kornerden sonra üç sıfır gol attınız, ikinci turda tamamen serbest kaldınız. Bu seni şaşırtmadı mı?
Rakibim beni yakaladı, ilk direğe gittim ama sonra ortanın daha uzun olduğunu görünce durdum. Ve Servette oyuncusu önden koşmaya devam etti, ben de yalnız kaldım. Ve ben de vurdum.

Ve topun direkten sekerek kaleye gitmesi için dua etti.
Çimlerin üzerine düştü ve kapıya çarptı. Öyle bir kenar olduğunu gördüm ki, bu bir gerçek, çok şükür oraya sığdı.

İkinci atışınızda savunma oyuncusu topu kalecinin üzerinden geçirdi.
O çok şanslıydı. Rakip paraşütün içine girdi, ben bir şekilde paraşütün üzerinden şut çektim ve orada öylece yattım. Neyse ki kaleci de yalan söylüyordu. Tutulmayacağını görebiliyordum. Goller için mutluyum, tabii ki hat-trick yapmadığım için üzgünüm. Üçüncü şansı kafamla daha iyi yakalayabilirdim…

İlk iki golün atılmasında da önemli bir rol oynadınız, Slavia için en iyi maçınız mıydı?
Bence Şerif’le olan daha da iyiydi.

Ona karşıydın 6-0’lık galibiyette iki gol için iki direkt asist daha. Artık eleme dövüşlerini izleyebilirsiniz, buna ne cüret edersiniz?
Ben böyle söylemezdim. Kazanmak istiyoruz, her ikili maçtan çıkmak istiyoruz, güzel düellolar bizi bekliyor.

Daha gürültülü veya daha oynanabilir bir rakibi mi tercih edersiniz?
Umarım herkese yetişebiliriz, bunu burada Roma’yla gösterdik. Kişisel olarak muhtemelen umurumda değil ama devam etmek istiyorum. Bunun için herkesle kavga edebiliriz.

Çekilişte hangi rakiplerin olacağı henüz belli değil ama bir ipucunuz var mı?
Bende hiç yok. AS Roma’nın grupta olmasını istiyordum, bu gerçekleşti, artık işi diğerlerine bırakıyorum.

Koç Trpišovský’nin Liverpool gibi bir hayali var ama seri başı olduğu için onu henüz son 16 turuna çıkaramazsınız.
Belki finalde! Zor bir rakip ama güzel bir rakip olacak. Göreceğiz.

İç sahadaki maçları 12:0’lık skorla domine ettiniz, bu kadar başarılı olmanızın nedeni aynı zamanda seyirciler mi?
İnanılmazlar. Ligde, kupada, Avrupa’da her maçta. Burada rakipler çılgınca oynuyor, bunu bizzat yaşadım. Burada taraftarların yapabilecekleri çok korkutucu, inanılmaz. Gelen kişi sayısı, yarattıkları manzara ve kore için son derece minnettarız. Onları çok takdir ediyoruz.

Ve kesinlikle bunun gibi maçlar için Slavia’ya gittiniz.
Tabii ki Slavia Çek Cumhuriyeti’nin en büyük kulübü, bir Avrupa kulübü.