Smoleňák, Hradec’e geri döndü: Maçtan önce beni yatırmışlardı

EnondeR

New member
Yaza kadar altı sezon forma giydiği takımda tüm seyirciler tarafından ayakta alkışlanırken, ev sahibi takım da ona duygulandıran bir koreografi hazırladı. Üzerinde çocuklarıyla birlikte tasvir edildi.

Hokey kariyeriniz nedeniyle bu maçı takviminizde işaretlediğinizi söylüyorlar. Kişisel olarak sizin için ondan beklenebilecekleri yerine getirdi mi?
Ama burada beni neyin beklediğini, seyircinin beni nasıl karşılayacağını bilmiyordum. İyi bir şey umuyordum ama bu tamamen abartılı oldu. Hradec organizasyonunun ne kadar büyük olduğunu ve bu şehirdeki taraftarların ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Benim için bu kariyerimdeki en güçlü deneyim. Bu duyguların devam etmesini umuyordum ama maç öncesinde moralimi bozdular.

Peki takvimde tarihin daire içine alınması?
Çocuklar bana bunu hatırlattı, birçok kişi beni aradı. Benim için insanların onlar için yaptıklarımdan dolayı beni takdir etmeleri çok daha güçlü. Bazı gollerden, puanlardan, madalyalardan, paradan daha fazlasıdır. Bu harika ve bunu gerçekten takdir ediyorum.

Hradec hayranı Smoleňák’ın dönüşü için özel bir koreo hazırladı.

Peki şu anda sizin ve çocukların üzerinde olduğunuz pankart?
Onu eve götürüp kendime yapıştırmayı tercih ederim ama yine de o kadar büyük bir barım yok. Bu, NHL’deki veya Dünya Kupası’ndaki ilk maçla karşılaştırılamaz bile, duygusal olarak en fazlası bu.

1:2 kaybettiğiniz maç sizin tarafınızı etkilemedi mi?
Sonra artık pek fark etmedim. Neden burada olduğumu biliyordum. En azından bir puan almak için, ki maalesef bunu başaramadık.

Ama önce ilk golü attın, sonra bir gol daha attın ama hakem ayağının tekmesi nedeniyle buna izin vermedi.
Onu tanısalardı bizim için daha iyi olurdu ama ne yazık ki. Daha ilk golü atmadan şansımız vardı. Maça iyi başladık, güzel şeyler yaşadık ama ne yazık ki gol atma konusunda sıkıntımız var. Mağlubiyetten üzüntü duyuyoruz.

Radek Smoleňák, Hradec Králové hayranlarına el sallıyor.

Son zamanlarda az puan alıyor olman biraz moral bozucu değil mi?
Ama şu an çalıştığımız gibi çalışırsak şansın bize döneceğine inanıyorum. Artık işler yolunda gitmese ve hokey gol ve puan için oynansa bile. Yarın yeni bir gün, yaptığımız hatalardan ders almamız lazım. Ne kadar az yaparsak puan alacağımıza inanıyorum.

Ancak Hradec oyunu çok tatsız hale getirdi.
Güvenmemiz gereken şey bu. Kimseye adil davranamayız, sevimsiz olmaktan, çalışkan olmaktan çıkar sağlamak zorundayız.

Pazar günü Mladá Boleslaví ile oynayacağınız maçta buna ihtiyacınız olacak. Çok önemli bir maç olacak.
Durumun böyle olduğunun farkındayız. Kesinlikle sezonun bu yarısının ana maçı.